#TFS Barcelona photo diary #3

7.5.14To travel & to love is to be HAPPY! Last but not least… het is tijd voor dag 3 van het BARCELONA avontuur; de laatste, ‘volle’ dag van deze geweldige city-trip! Na het succesvolle shoppen, het dansen tot in de late uurtjes, het vele eten en drinken én het zonnen is het tijd voor serieuze zaken. En hoe kan je de ‘serieuze’ hoogtepunten van deze Spaande stad beter bekijken dan vanaf… de hop-on, hop-off bus! FUN!! Geniet van ons laatste fotodagboek.


De eerste hop-off: Parc de la Ciutadella, hét grootste park in Barcelona en erg popiejopie onder de inwoners van deze stad. En dat zegt vaak genoeg! Je vindt hier een prachtige waterval, een grote vijver en een erg romantische tuin in Engelse stijl. Op het terrein staat ook een museum én je kunt er zelfs naar de dierentuin! Dit oude park (1888) is een oase van rust, middenin de drukke stad… aanrader!Vlakbij Parc de la Ciutadella staat de Arc de Triomf; een indrukwekkende, rode bakstenen triompfboog. Deze ‘arc’ was de hoofdingang van de Wereldtentoonstelling die in 1888 in het park gehouden werd en wordt nu vaak gebruikt als eindpunt van hardloopwedstrijden.Frozen yogurt ice… als je een zaak tegenkomt die dit verkoopt, MOET je naar binnen! En hoe leuk is het om je eigen ijsje samen te stellen? Lunchen? Niet meer nodig...


Op onze wishlist stond de espadrillewinkel ‘La Manual Alpargatera’ en tja, als we er dan toch zijn… En met succes! Want wat een beauty’s hebben we gescoord! Ben je in Barcelona? GA!! Want dit zijn de échte Spaanse espadrilles en daar kan geen look-a-like tegen op. Hebberig? Kijk dan op www.mostwantednl.nl, waar je exact dezelfde schoenen vanuit je luie stoel kunt bestellen.

Ander puntje op onze wishlist? De Sagrada Familia!! Het boegbeeld van Barcelona. Wij hielden het bij een ‘rondje om de kerk’, want ook al was het ‘nog maar’ april, er stond een vreselijke lange rij waar wij geen zin in hadden. Prachtig om te zien dat de kerk aan de voor- en de achterkant zo verschillend is…
En laten we Parc Guell niet vergeten, met de kenmerkende mozaïeken bankjes en het waanzinnige uitzicht over de stad. Neem hier even je tijd (onder andere vanwege de tocht omhoog), om te genieten van het moment.
De volgende ochtend vlogen we al vroeg terug naar Rotterdam The Hague Airport… THNX vriendinnen, voor dit onvergetelijke schoolreisje! Klik hier om dag 1 en dag 2 terug te lezen! 
Oh en meiden, volgend jaar Valencia doen?Tell us your story...