#TFS Barcelona photo diary #1

25.4.14


Never go on trips with anyone you do not love

Precies twee weken geleden waren we NU onze koffers aan het inpakken en vertrokken we een dag later (samen met vijf vriendinnetjes) naar… BARCELONA!! “Gelukkig hebben we de foto’s nog,” want ja… het voelt helaas al een eeuwigheid geleden. Hoogste tijd om jullie bij te praten over deze onvergetelijke, zonnige en erg geslaagde city trip. Vandaag starten we met ‘Barcelona photo diary, DAY #1’, waarbij we een aantal hoogtepunten beschrijven en handige tips geven. Enjoy!


TFS woont in, en in de buurt van, Rotterdam. Vliegen vanaf het kleine en overzichtelijke Rotterdam The Hague Airport is de meest relaxte manier om een vakantie te beginnen, dus wat waren we blij dat we met Transavia in (maar) twee uur naar Barcelona konden vliegen! Aangezien we alleen handbagage bij ons hadden, stonden we binnen no time buiten.

Na het inchecken in ons masterlijke appartement (wat een ruimte!!), was het tijd om shopwalhalla Barcelona te ontdekken! Omdat we al om 07.00 uur vlogen, hadden we nog een hele dag voor ons! Ideaal! To do? & other stories bezoeken; het een luxe zusje van de H&M. Wat een prachtige en vooral ook bijzondere winkel! Je moet wel van deze aparte stijl houden, maar het is zeker de moeite waard om even binnen te kijken, al is het alleen maar voor de inrichting. Trouwens, in het najaar kun je dichter bij huis deze shop ontdekken, namelijk in Amsterdam! Nog een Barcelona shop-tip: Stradivarius! WE LOVE IT! Lijkt op de Zara / Bershka en is heerlijk betaalbaar.  


In het midden van de drukke winkelstraat, de ‘Ramblas’, zit een overdekte markt; Boqueria. Een echte hotspot, met vele heerlijke, verse voedingsmiddelen zoals fruit, groenten of verse vis. Je kijkt je ogen uit! De markt is van maandag tot zaterdag open van 08.00 tot 20.30 uur. Aanrader!Als je met een groep vriendinnen naar Barcelona gaat, MOET je mee met de VIP party tour. Ideaal, want zo krijg je nooit discussies over wie waar naar toe wilt! Na het leggen van een Spaanse tapas bodem, hadden we om 22.00 uur afgesproken met de organisatie bij Club Elephant Restaurant & Lounge. Qua inrichting niet echt ons ding, maar prima bar om de avond rustig te beginnen met een cocktail. Vervolgens stapten we met twee andere groepen de gereserveerde bus in, op naar Mirablau. Een prachtige bar, met een geweldig uitzicht over de hele stad! Een prosecco in onze handen en dansende vriendinnetjes om ons heen; dit is op en top genieten! Nightclub nummero 3: Soho The Club , alweer zo’n gave locatie, alweer een ‘gratis’ drankje en alweer met de voetjes van de vloer! Wat een uitvinding zo’n party tour, zo kom je nog eens ergens! Last but not least? OPIUM, dé nightclub van Barcelona en dat hebben we gemerkt! Met pijn in onze voeten lagen we laat (of eigenlijk ‘s ochtends vroeg), moe maar erg voldaan, in bed. Wat zo’n tour (inclusief een drankje in élke toko, de hele busrit, gratis entree bij Opium én nergens wachtrijen) kost? € 37,95 en nee, dat is niet duur!

Stay tuned… dag twee en dag drie komen de volgende weken aan de beurt!


Tell us your story...