#TFS Moederdag Lunchtip: Vlaamsch Broodhuys

9.5.14


Ladies who lunch, rarely need therapy

Speciaal voor de broodliefhebbers onder ons, vandaag een uitgebreide post over het Vlaamsch Broodhuys! Wat een heerlijke hotspot, misschien leuk idee voor Moederdag?! In Rotterdam kun je terecht op de Nieuwe Binnenweg 127b of op de Meent 8a. Twee ontzettend leuke straten om trouwens door rond te struinen. Het Vlaamsch Broodhuys gebruikt alleen de beste ingredienten en dat proef je… dit is brood zoals brood bedoeld is! Eigenaar Dimitri Roels is pionier in Nederland als het gaat om ‘modern gebakken’ zuurdesumbrood en ‘toevallig’ is TFS hier dol op…

Bij het broodhuys is het áltijd druk. Zeker in het weekend is de kans klein dat je toevallig een leeg plekje scoort. Vooral op zaterdag is de zaak op de Meent vaak vol in verband met de markt. Maar ook op deze vrijdagmiddag mogen we van geluk spreken dat we een tafel kunnen delen met twee andere klanten.


Zo vlak voor Pasen is de toko op z’n Paasbest. De inrichting is sfeervol: steigerhout, fijne banken, knusse zitjes, witte, hoge, houten krukjes en… bij binnenkomst een vitrine VOL (onder andere) prachtig uitziende broden. En wat ruikt het hier goed!

What to eat? De menukaart is gigantisch, maar daar houden we wel van. We kiezen voor huisgemaakte humus met frisse bulgursalade (op het eerste gezicht lijkt dit een vreemde combi, bulgur op een boterham), Italiaanse artisjokken en buffelmozzarella op volkoren zuurdesembrood. Ook bestellen we zuurdesembrood met geitenkaas, witlof en appel en natuurlijk twee latte macchiato’s. Klinkt heerlijk…


Het duurt even (want ja, het is erg druk) maar dat is geen probleem. We zitten knus, het personeel is erg vriendelijk en bij de koffie krijgen we twee heerlijke, verse stukjes cake (of iets wat er op lijkt…). En het wachten wordt beloond. Deze lunch is GOED!!! Oke, we geven eerlijk toe; we vonden de porties in eerste instantie 'iet wat' klein… maar wat zitten we vol na afloop! Het brood en de producten waren vers én zeer smaakvol, de opmaak eenvoudig maar prachtig en ook de combi bulgur op brood blijkt verrassend lekker.‘Bulgur’, dit woord kwam al een paar keer voorbij maar misschien heb je geen idee wat het is. Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe (maar meestal van durum; harde tarwe!). Het wordt meestal gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken en heeft een licht notige smaak. Bulgur gebruik je in pilav, soepen, gebak, brood en als vulling. Het is een vervanger voor rijst of couscous.  


TFS-tip: Het Vlaamsch Broodhuys is ook te vinden in Amterdam, Utrecht en Den Haag. Daarnaast zijn er landelijke vele ‘shop in shops’. Kijk hier voor meer informatie!


Vergeet niet na afloop een lekker brood mee te nemen voor thuis…  Enjoy!Tell us your story...