#TFS Hotspot; El Raval Barcelona

18.9.14


Once a year go someplace you've never been before - Dalai Lama 

Na ons super leuke uitje met onze vriendinnen naar Barcelona dachten we dat we de leukste plekjes wel gezien hadden in Barcelona en jullie al heel veel hadden verteld in de artikelen over Barcelona (lees ze hier, hier en hier...). Maar Karin is met haar lover afgelopen week nogmaals naar Barcelona geweest en heeft hier een super leuke wijk ontdekt die we jullie niet wilden onthouden.


Deze wijk staat bol van de leuke vintage winkeltjes, buitenlandse invloeden en hippe accessoire en kleding shops. Karin neemt jullie mee door deze leuke wijk!
Zodra je, al wandelend door de stad, de ene na de andere barber (herenkapper), bollywoodvideotheek en shoarmazaak signaleert en je je afvraagt of je nog wel in Europa bent, weet je dat je in El Raval bent beland. Met de reisgids 100% Barcelona onder de arm gingen Karin en David op pad en struinde door de straatjes en steegje van El Raval. In de gids valt te lezen dat de buitenwijk in de 14e eeuw het eerste uitbreidngsporject van Barcelona is. Van oudsher is het een immigranten wijk. De eerste nieuwkomers kwamen uit het Catalaanse achterland, later vonden immigranten uit de rest van Spanje er hun heil, en sinds enkele decennia zie je er veel buitenlandse immigranten. Deze invloeden geven de wijk een leuke sfeer en is goed te zien in de verschillende winkeltjes.

Lange tijd stond El Raval te boek als Barcelona’s meest beruchte wijk. Met de opening van het museum voor hedendaagse kunst MACBA in 1995 begon de opmars van de wijk. De buurt kreeg een eigen Rambla, die als ontmoetingsplek voor de stedelingen steeds meer terrein wint. Tegenwoordig is El Raval een hotspot voor de bohemians van de stad. De misschien donkere steegjes leven zij aan zij met de moderne designhotels en hippe mode zaken. De eeuwen oude kloosters die nu dienst doen als kunstmuseum, de drukke en gezellige terrasjes en populaire restaurants zijn reden genoeg om El Raval niet langer over te slaan.

De wandeling die beschreven is in de reisgids volgend bracht de meest leuke winkeltjes zoals The dog is hot, een uber hip eettentje met de meest bijzondere hotdog combinatie. Aparte vullingen en bijzondere sauzen die je nog niet eerder hebt gegeten, een hippe snelle hap!


Ook komen we verschillende leuke vintage winkels tegen zoals Fusta’m. Je vind er retrolampen uit de jaren 60, spiegels uit de jaren 40 en meubeltjes uit de jaren 70. De eigenaren vertellen ons dat ze de meeste meubeltjes zelf opknappen voor ze in dit nieuwe en leuke winkeltje terecht komen. Een klein maar zeer fijn winkeltje!

Ook vintage in kleding is genoeg te vinden in El Raval, bij Holala plaza zijn de vintage liefhebbers aan het juiste adres. Het is de mooiste vintage en retro winkel die we ooit gezien hebben. Je kunt ze ook op internet terug vinden.

We lopen nog verder de wijk in en komen het fantastische winkeltje Fantastik tegen. Het is een bizarre bazaar en je vind er spullen die je huis zeker op vrolijken. Er is uit elke wereldhoek wel wat te vinden en wij vinden vooral de plastic vloerkleden voor in de tuin fantastisch. Ze verkopen deze ook online en wij gaan hier zeker over nadenken.

En dan de topper van deze wandeling vinden wij toch wel het hele kleine en uber hippe vintage brillen winkeltje Wilde Store. In dit winkeltje verkopen ze de meest bizarre brillen en zonnebril monturen. Ook hebben ze een eigen lijn ontwikkeld waar Karin totaal verliefd op is. De mooie cat eye vormige monturen staan zeker op haar verlanglijstje.


David en Karin zijn tot over hun oren verliefd op deze wijk en hopen er snel weer een keer terug te keren. Ook zo benieuwd boek een vlucht naar Barcelona en dompel jezelf een week lang onder in al het moois dat Barcelona te bieden heeft en vergeet vooral de wijk El Raval niet!!Tell us your story...