#TFS holiday wishlist: TFS DROOMT WEG...

7.4.15



I’m dreaming of a white... beach and a cocktail in my hand...

Niets is fijner dan toeleven naar een toffe stedentrip of een relaxte zonvakantie. En aangezien het al weer april is, de wintersport al lang achter de rug is én we toe zijn aan ZON, delen we graag onze vakantieplannen. Benieuwd over welke bestemmingen wij dromen? Get inspired!




Stedentrip Valencia - Spanje
Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje! Deze prachtige oude stad ligt aan zee en een stedenstrip naar Valencia is dus prima te combineren met een middag bijkomen aan het strand. Ideaal! De stad barst van de mooie straatjes, pleinen en gebouwen. Het centrum heeft een rijke historie en ademt veel sfeer uit. Een must is overigens Paella Valenciana, volgens velen dé beste paella en een typisch streekgerecht. Als je, zoals wij, dol bent op Barcelona maar toch eens wat anders wilt, dan moet dit jouw volgende city trip worden! En and guess what…We hebben geboekt!  In mei gaan we met onze vriendinnetje naar deze super stad!


Puglia - Italië 
Ben je fan van Italië, maar heb je Toscane wel gezien? Puglia it is!! In Puglia (hak van Italië) word je enorm verwend als we hebben over prachtige witte stranden en de meest azuurblauwe zee die je ooit hebt gezien. Otranto schijnt zelfs één van de mooiste stranden van de wereld te zijn! Ostuni is juist een rustige zee met een geweldig natuurreservaat. Dit deel van Italië zal je nooit teleurstellen én zal nooit vervelen. Naast zon, zee en strand staat Puglia bekend om haar kastelen, vuurtorens, kleine dorpjes en knusse restaurantjes. Ideale reisbestemming toch? Om het maar niet te hebben over het heerlijke eten…



Corsica - Frankrijk
Een bijzonder mooie bestemming in de Middelandse zee, liggend tussen het eiland Sardinië en het Italiaanse vasteland. Toeristische trekpleisters op Corsica zijn het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola en Calanches de Piana, de Genuese torens en bruggetjes, bergen als Col de Bavella en Monte Cinto en de talloze indrukwekkende stadjes. Dit diverse eiland wordt niet voor niets ‘Ille de Beauté’ (eiland van de schoonheid) genoemd of ‘Klein Frankrijk’. Dit eiland is enorm divers, zelfs watersporters kunnen hun hart ophalen in Corsica. Oh én de zomers zijn hier droog en warm: perfect!


Borneo
Totaal iets anders, maar toch onderdeel van onze wishlist: Borneo! Jungle, zee en orang-oetangs, drie kenmerken van Borneo. Dit eiland is verdeeld over drie landen. Sabah en Sarawak ligt in Maleisië, Kalimantan is onderdeel van Indonesië en tot slot is ook nog een deel van Brunei. Borneo is een fantastische bestemming voor reizigers: duiken, uitdagende wandelingen, boottochten over slapende rivieren, orang-oetangs, markten en een berg die bepalend is voor de regio: Mount Kinabalu. Borneo lijkt ontzettend wild, maar is tegelijkertijd een ongelofelijk makkelijk bereisbaar en toegankelijk eiland. Aan de kustplaatsen vind je goede infrastructuur, excellente vervoersmogelijkheden en goed verzorgde en voldoende accommodatiemogelijkheden.


Tell us your story...