#TFS monthly obsession: Espadrilles

4.4.14






"I have enough shoes" - said no one ever

Espadrilles zijn dé beste summer shoes ever: ze zijn plat (en lopen dus als pantoffeltjes), passen overal bij én zien er ook nog eens geweldig uit! Ze zijn te vinden in prachtige printjes en kleurtjes... Dit is op en top zomer!! Vandaag brengen we dan ook een ode aan de stunning espadrilles!
Oorspronkelijk komen de espadrilles uit de Pyreneeën, waar ze al honderden jaren worden gemaakt en gedragen. Ze bestaan uit canvas of katoen en hebben een zool van touw, soms verstevigd met een laag rubber eronder. Espadrille is dan ook afgeleid van het Catalaanse woord ‘espart’, een sterk, touwachtige grassoort die gebruikt wordt voor het maken van touw. Vanwege de luchtige katoenen bovenkant en de flexibele zool zijn ze perfect voor warm, zomers weer. En aangezien het festivalseizoen straks weer start, is dit dé ideale musthave voor je party outfit!
















Chanel heeft prachtige espadrilles, maar dan betaal je ook wat! Goede, betaalbare alternatieven vind je op vakantie (Frankrijk, Spanje, Griekenland) in kleine winkeltjes of op plaatselijke marktjes en in Nederland (o.a.) bij de H&M, Zara, Fred de la Bretoniere. Kijk ook eens op www.fashionchick.nl voor online stores. Oh en mannen, deze trend is ook heel stylish verantwoord voor jullie...







Where to buy: Met kwastjes: Mitch | Bordeaux: Boetiekje in Athene | Oranje astekprint: Mitch |
| Rose goud met zwarte rand: H&M | Panterprint: H&M | Roze met gouden neus: H&M |



Your stories:

  1. Hoi meiden van de The fullstory,

    Wat een leuke espadrilles, echt schatjes! Mag ik vragen hoe de espadrilles met kwastjes vallen qua maat?

    Alvast bedankt voor jullie reactie.

    Groetjes Annemarijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Annemarijn,
      Thnx! Leuk zijn ze he?! Ik heb de maat gekozen die ik altijd heb, dus ze vallen 'normaal' . Ze lopen trouwens heerlijk ;) succes en alvast fijn weekend!
      Groetjes,
      Jasmijn

      Verwijderen