#TFS Hotspot: De Bakkerswinkel

7.4.14Ontbijt. Lunch. Koffie. High tea. Take away.
Rotterdam heeft sinds februari ook een Bakkerswinkel (eindelijk!) op één van de meest bruisende plekken van deze stad: vlakbij de kruising van de Witte de Withstraat en aan de Schiedamse Vest! Een unieke, bijzondere en gezellige buurt vol kunst, food & drinks, shoppen én uitgaansgelegenheden. Het pand is licht, knus en eigentijds, heeft een heerlijke urban stadstuin en zelfs een klein terras aan de voorkant. Wat een fijne aanwinst voor dit gedeelte van de Vest en wat past de Bakkerswinkel (vanwege Piet Hein Eek) goed tussen de architecten, reclamejongens en filmmakers die hier gevestigd zijn…
Want… net zoals de andere winkels (in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Zoetermeer), is ook deze Bakkerswinkel vormgegeven door niemand minder dan Piet Hein Eek en dat is te zien… het is hier zo stijlvol ingericht!!! Het huiskamergevoel is groot en de zaak voelt ruim aan. De lampen, uiteraard van Piet Hein Eek, zijn prachtig. Ook in deze vestiging is veel gebruik gemaakt van steigerhout (like!!). In het midden van de zaak staat de bar en de keuken, waardoor er aan de achter- én voorzijde een ruimte ontstaat om te zitten. Dat eerste is niet helemaal duidelijk zichtbaar, misschien een idee om dit beter aan te geven?
Een menukaart? Die is er niet… hiervoor is de muur gebruikt! Ziet er erg leuk uit, maar praktisch? Nee! We zien Rotterdamse producten en veel klassiekers, zoals carrotcake, cheesecake met frambozen en mega scones. Kom je om te lunchen? Dan kun je, je hart óók ophalen: gevulde, warme mini’s (kleine broodjes met huisspecialiteiten zoals chutney’s, pesto’s en lokaal geproduceerde boerenkazen), sandwiches die je zelf kunt samenstellen en een verse quiche of soep van de dag. Het idee is dat je combineert; een boterham, met een kop soep bijvoorbeeld.We bestellen alle drie een stoere boterham van het Vlaamsch Broodhuys (altijd goed!!), maar wel met verschillend beleg (boerenkaas met ei, komkommer en bieslookmayo, maasham (bio) met truffelmayo en rucola en last but not least, hummus met gegrilde courget en paprika), paprikasoepjes, latte macchiato’s en smoothies van rood fruit (dit laatste vitaminebommetje kost 4,75 euro, dus geniet van elke slok!). De bediening is nog een beetje voorzichtig en onzeker (zie het trillende handje die onze latte’s op tafels zette) en ja, een schort draag je om vies te mogen worden, maar een wit exemplaar vol viezigheid is niet echt lekker naast je tafel (misschien kiezen voor een zwarte versie?). Vriendelijk, dat zijn ze dan weer wel! Snel? Iets minder… maar goed, dan heb je ook wat! Leuk trouwens dat de broodjes op een houten plank worden geserveerd. Het eten is vers en zonder al te veel poespas; thumbs up! “Dit moeten we vaker doen…”
Nice to know: De taarten, soepen, jams en chutneys worden door De Bakkerswinkel zelf in Rotterdam bereid. Alles wat op de kaart staat kun je meenemen of in de winkel opeten!


Tell us your story...