#TFS travel: IBIZA is always a good idea

24.3.14


Let’s make stories all over the world

YEAH! We hebben weer een TFS-trip geboekt... 'We’re going to IBIZA' in juni! Dit keer geen dagtrip a la Londen, maar een hele week ocean air, salty hair & sand between our toes!

Het resort is, na lang zoeken, eindelijk geboekt. Santos Ibiza Coast Suites it is! Dit stijlvolle resort ligt aan het strand van Playa d'en Bossa, (Strand- en poolparties? Check!) middenin het hart van Ibiza. Het vintage interieur schijnt hier gebaseerd te zijn op populaire rocksterren. Hoe tof is dat?IBIZA! De naam 'Ibiza' (denk trouwens aan Texel qua omvang) verwijst naar de god van muziek en dans en maakt deel uit van de Balearen, een eilandengroep die bestaat uit vier hoofdeilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera (de twee kleinere eilanden zijn Dragonera en Cabrera). Men noemt Ibiza vaak ‘Isla Blanca’ (het Witte Eiland), vanwege de authentieke, karakteristieke en eeuwenoude witgekalkte boerderijtjes (fincas). Ibiza schijnt het mooiste eiland van deze groep te zijn, vol verborgen 'schatten', ongerepte droomstranden met hoge rotswanden, afgelegen baaitjes, prachtige restaurants, hotels waar je nooit meer wilt uitchecken en de meest bizarre welness-oorden waar mind, body en soul samensmelten. Mmmm, niet echt ons ding, maar....

PARTY! Ibiza staat óók bekend om haar bruisende nachtleven met de beste feesten, clubs en dj’s. Ons hotel heeft bijna elke dag een poolparty, dus of we uitgerust thuis komen is de vraag... Formentera Waarschijnlijk zullen we ook Formentera bezoeken. Binnen een half uur ben je met de boot op dit geweldige eiland. Het landschap is hier prachtig en je vindt hier de laatste onbedorven stranden van de Middellandse Zee (denk aan paradijsachtige stranden met wit poederzand). Je kunt het eiland verkennen met een huurauto, maar de leukste manier schijnt op de fiets te zijn, die je voor enkele euro's per dag huurt in de haven van La Savina.

SHOPPEN! En laten we eerlijk zijn, TFS is natuurlijk ook super enthousiast over Ibiza, omdat dit eiland een shopping walhalla is!! Kom maar op met de hippie marktjes, de unieke vintage items en de handmade spulletjes… Cala Llenya Markt schijnt een authentieke, Spaanse sfeer te ademen. Veel locals komen hier om te shoppen, te eten, te drinken én te dansen, want vanaf 14.00 uur is hier live music. Leuk! Ook hippiemarkten Las Dalias (inclusief een DJ) en Punta Arabi (de oudste en bekendste markt van Ibiza) staan op onze to-do-list!

Ibiza staat trouwens op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij de architectuur, de biodiversiteit en de unieke kustlijn. De verwachtingen zijn dus hoog! Wij tellen af (en sparen alvast)! Wordt vervolgt... Tips zijn overigens altijd welkom!!


afbeeldingen: Pinterest

Tell us your story...