Put down that map and get wonderfully lost in London

3.1.14


Een dagje naar Londen? Klinkt decadent en dat is het ook maar hallo, wie zegt ‘Nee’ tegen een retourticket van 30 euro? Wij niet en dus gingen we… vanaf Eindhoven Airport om 8 uur ‘s ochtends. Vanwege het tijdsverschil kwamen we ook om 8 uur op Engelse bodem aan. Perfect, dat scheelt kostbare shoptijd!


Maar dan ben je er nog niet. We vlogen op Londen Stansted Airport en dat ligt helaas niet middenin het bruisende centrum. Je kunt kiezen voor de trein of de bus. Aangezien we ons geld liever uitgeven aan kleding dan aan tickets, kozen voor de goedkoopste variant: de bus. Wat wel betekende dat we vervolgens in de file stonden. “Hadden we toch maar…” dachten we. Niks meer aan te doen, blijven zitten, ademen en afwachten tot de bus bij Liverpool Street stopt. Máár, dan ben je er nog steeds niet. Na het vliegtuig en de bus, maakten we ons vervoersmiddelen-rijtje af met de metro!
We stapten uit bij Oxford Street, de bekendste straat van Londen VOL winkels! Naar schatting komen hier meer dan 200 miljoen mensen per jaar. De straat begint bij Tottenham Court Road en
eindigt bij Hyde Park. Primark, Topshop, Forever 21, Miss Selfridge, Zara, H&M: je vindt het hier…
en TFS dus ook!


Onze shoptrip begon bij de Primark. We keken letterlijk onze ogen uit, wat een verschil met de Primark in Nederland! De winkel is stijlvol, overzichtelijk en strak ingericht. En vooral…héél groot! Uiteindelijk bleken we hier 45 kostbare minuten te hebben doorgebracht. Gelukkig wel met succes, want we liepen de deur uit mét tassen! Zelfde verhaal bij de Topshop, waar je uren door kunt brengen! Wat een mooie party dresses... voor iets minder mooie prijsjes. Helaas, dat valt tegen bij Topshop. Statement kettingen kosten hier al gauw 40 pond. Jammer, want alles is hier prachtig en we konden het dus niet laten om toch het één en ander te kopen. Bij Forever 21 kon ons geluk ook niet op! Dit gold overigens niet voor
de tijd: onze uren vlogen voorbij en we wilden nog zo veel….


Tja, en als je kunt winkelen is lunchen iets minder belangrijk. Dit werd dan ook een
Starbucks cappuccino ‘on the road’ met een oven baked chocolate chunk cookie en granola bar.
Mmmm, ook niet verkeerd hoor. Om vervolgens weer heel snel door te gaan...

Rond 7 uur vlogen we terug naar Nederland. Moe, maar voldaan na een zeer geslaagde shoptrip.
Voor herhaling vatbaar? Aan de ene kant JA, want hoe leuk is het om ‘een dagje in Londen te shoppen’. Aan de andere kant NEE, want Londen heeft zoveel hotpots waar we stiekem ook nog naar toe hadden willen gaan. Conclusie: volgende keer boeken we er nachtje bij! Of twee?


TFS-tip: Je kunt ervoor kiezen om een lege trolley mee te nemen, deze op het vliegveld voor betaling achter te laten en vervolgens natuurlijk te vullen met al je aankopen. Je bent dan ongeveer 10 pond kwijt. Of je zorgt ervoor dat je alle geshopte items in één grote tas stopt, dat is ook geen probleem bij Ryanair.

TFS-tip: Boek een hotelovernachting bij Novotel Eindhoven (Anthony Fokkerweg 101). Dit hotel ligt op 10 minuten rijden van het vliegveld en je kunt hier gratis je auto parkeren. Verstandig om te doen, want parkeren bij Eindhoven Airport is duur. Een taxi brengt je vervolgens voor 8 euro naar het vliegveld.
Wij hebben ook in dit hotel geslapen. De kamers zijn ruim, netjes en sfeervol, het diner was boven verwachting goed (en de wijn smaakt heerlijk: niet geheel onbelangrijk), het ontbijt was zeer uitgebreid en door deze overnachting startte onze shoptrip erg relaxt... aanrader dus! Net als onze trip naar Londen. Houdt de aanbiedingen van Ryanair dus goed in de gaten!
Your stories:

  1. Geweldige website/blog meiden! Ik blijf jullie volgen :).
    Liefs Laura (Helsinki vriendin van Jas)

    BeantwoordenVerwijderen