Calories don’t count on the weekend

3.1.14


De Witte de Withstraat is een begrip in Rotterdam (en volgens TFS ook dé leukste straat van 
de stad!), vol gezellige restaurantjes en cafétjes (zoals de welbekende ‘Witte Aap’) en knusse wijnbarretjes. Maar ook kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Middenin deze straat, die overigens elk jaar leuker wordt, vinden we het NRCafé (Nieuw Rotterdams Café). Een indrukwekkend pand met een sfeervolle en vooral ook eigentijdse inrichting. Via een statige trap kom je terecht in de hal. Aan de rechterzijde staat een grote bar, ideaal om aan te 'hangen' en een drankje te doen. Een verdieping lager kun je in het weekend dansen. Handig, zo kun je na een gezellig etentje meteen de calorieën eraf swingen!


Wij bezochten NRCafé op een ander moment… op zondagmiddag na een fotoshoot in de buurt van de Witte de With. En ja, shooten maakt hongerig dus op naar NRC, waar het volgens ons altijd druk, warm én knus is. Het huis-kamer gevoel staat hier hoog in het vaandel én (niet geheel onbelangrijk) het is een perfecte locatie om op te warmen.


De lunchkaart is behoorlijk uitgebreid: soepen, NRC-specialiteiten (zoals ‘Chicken in the pocket’), belegde broodjes, salades en warme gerechten (zoals een geitenkaasburger). Toch blijkt dan altijd weer hoe lastig het is om te kiezen van een grote kaart. Hele bijzondere gerechten vindt je hier overigens niet, maar wij hebben vooral honger dus geen gekkigheid voor ons.We kiezen voor een bruin broodje carpaccio met Parmezaan, een bruin broodje met buffelmozzarella en serranoham en een salade met aubergine en geitenkaas uit de oven, inclusief honing-mosterdsaus. Nice to know: op de kaart staan opvallende icoontjes, zodat je meteen ziet welke gerechten weinig calorieën of geen vlees bevatten! Handy!


Het broodje carpaccio is versiert met een grote hoop rucola, gelukkig zijn we daar gek op, maar dit kan voor sommige mensen iets te veel van het goede zijn. De opmaak is ook niet heel bijzonder. De carpaccio zelf is heerlijk mals en heeft een goede kleur.

Ook het broodje met serranoham (we kunnen beter zeggen ‘plak brood’) is verstopt onder een dikke laag rucola. We missen hier een beetje tapenade of iets anders met een beetje pit. De hoeveelheid vlees is meer dan genoeg en de smaak meer dan lekker!


Hoewel de salade een beetje kleurloos is (knal rood tomaatje toevoegen?), is de smaak én hoeveelheid perfect! Vooral de combinatie geitenkaas-aubergine is verrassend! Wel vragen we om een beetje boter bij het plakje brood, anders is het zo'n droge hap...


Wat is er lekkerder dan een goede kop koffie na een geslaagde lunch? Wij kiezen voor een Flat White, deze koffie wordt in ons land steeds populairder én vinden we (gelukkig) steeds vaker op de kaart. Vooral in gespecialiseerde koffiebars is er steeds meer vraag naar de sterkere variant op de welbekende cappuccino. De verhouding tussen koffie en melkschuim is immers niet zo spannend en de Flat White bevat een dubbele shot espresso en een schuimlaag van een centimeter.. precies goed!


Gaan we nog een keer? Zeker weten! NRCafé zit in de leukste straat van Rotterdam, heeft een relaxte huis-kamer sfeer en een kaart zonder te veel poespas. Je kunt hier 's avonds ook perfect borrelen, om vervolgens naar beneden te gaan om in de knusse ‘kelder’ te dansen! Oh en niet te vergeten… NRCafé is, vanwege de goede prijzen, ook lief voor je portemonnee ;)Tell us your story...