#TFS for FunkieCollective.com Sunglasses

19.3.14


Tomorrow it's spring! Time to buy new sunglasses!

Morgen is het eindelijk lente; één van de beste seizoenen ever! Want, lente = zon = zonnebrillen! Hoogste tijd om nieuwe modelletjes te scoren. Wij zetten vandaag Funkie Collective in het zonnetje, een geweldige webshop vól betaalbare sunglasses. Fijn, want het is altijd handig om een bril te hebben die tijdens een festival of middagje strand gewoon ‘mag’ vallen…

Funkie Collective is een zonnebrillen webshop, gestart door drie vrienden (Wesley, Pim en Stefan) met dezelfde passie: warm weer en zonnebrillen. In de collectie vind je zonnebrillen met bijzondere namen als Rumble Romeo, Perfect Papa en Jealous Juliet. Niet alles draait om het geld, een deel van de omzet gaat naar de KWF Kankerbestrijding. The Full Story praat met Wesley, één van de drie oprichters van Funkie Collective. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om Funkie Collective te starten? “Stefan, Pim en ik kennen elkaar al acht jaar. Vorig jaar hebben we besloten een eigen zonnebrillen webshop te starten. Ik wilde al een aantal jaar een eigen webshop beginnen, maar wist niet waar ik moest starten. Via een collega ben ik toen in contact gekomen met een leverancier, die onder andere een aantal unieke modellen zonnebrillen leverde. Ik belde Stefan op en we maakten een plan, daarna werd Pim er al vrij snel bij gehaald. Stefan is uiteindelijk met de naam Funkie Collective gekomen. En zo is alles begonnen.”Niet alles draait om het geld: een deel van de omzet gaat naar de KWF Kankerbestrijding.
“Funkie Collective is gestart vanuit een passie voor ondernemen, geld is nooit de drijfveer geweest. We werken hard om Funkie Collective een succes te maken, maar verdienen er zelf nog niks aan: alle winst stoppen we direct in het laten ontwikkelen van nieuwe zonnebrillen, om onze collectie uit te breiden. Een deel van onze omzet geven we aan de KWF Kankerbestrijding, dit heeft voor mijzelf persoonlijke redenen. Twee jaar geleden ben ik mijn moeder kwijtgeraakt aan kanker, onderzoek is belangrijk. Door een stukje van onze winst hieraan af te dragen, hopen we hier aan bij te kunnen dragen. Ik verdubbel deze bijdrage ook uit eigen portemonnee.”

Zonnebrillen kunnen overal gekocht worden. Wat maakt Funkie Collective uniek?
“Funkie Collective houdt haar prijzen laag. Voor dezelfde kwaliteit kunnen we makkelijk meer vragen, maar we hebben er voor gekozen dit niet te doen. Zoals gezegd: geld is niet onze drijfveer, en dit brengt leuke extra’s met zich mee voor de klant. Onze directe concurrenten stoppen hun zonnebrillen in een enveloppe en zo krijg je je zonnebril door de bus. Wij willen net dat stapje verder gaan en hebben een leuk pakketje gemaakt met een aantal extraatjes. Bovendien hebben we een aantal unieke zonnebrillen in de collectie opgenomen, die ergens anders niet te krijgen zijn. Zeker niet voor deze prijs.”
What’s next?
“Heel veel! Onze ambities zijn torenhoog. We willen volgend jaar zomer dé nummer 1 zijn in onze prijsklasse. Dit willen we bereiken door volgend jaar onze collectie weer te verdubbelen, zoals we dit vorig jaar ook hebben gedaan. We gaan hard werken aan onze naamsbekendheid en we zijn dan ook opzoek naar talentvolle fashion bloggers.
Na volgend jaar denk ik aan uitbreiding naar België en Engeland. We hebben een internationale merknaam en kunnen alle kanten op met Funkie Collective. Naast zonnebrillen willen we over een aantal jaar het assortiment uitgebreid hebben met bijvoorbeeld design t-shirts. Maar voorlopig zijn we dus nog druk bezig met onze zonnebrillen, haha.”

Bekijk snel de collectie van 2014 op www.funkiecollective.com
Zou jij ook graag willen bloggen over de zonnebrillen van Funkie Collective? Stuur dan een e-mail naar info@funkiecollective.com.


Tell us your story...