Patty's Verse vijgen uit de oven
Patty is een echte keukenprinses die ons via instagram altijd overspoeld met foto’s van de meest lekkerste, mooiste en vooral jaloersmakende gerechten die ze elke dag op tafel tovert. We hebben Patty gevraagd om het geheim van deze water in de mond doen lopende recepten voor ons te verklappen in een gastblog… en gelukkig was ze enthousiast, ze zette haar koksmuts op en ging direct aan de slag!
Zoals belooft na de Stoofperen recepten van vorige week, vandaag het tweede recept van Patty ...en OMG wat ziet het er weer lekker uit!
Voorgerecht: verse
vijg uit de oven met balsamico dressing
Vanaf deze maand zijn ze weer volop verkrijgbaar: verse vijgen. Vaak
kies ik wekelijks op de markt iets uit wat ik nooit of nauwelijks gebruik en ga
hiermee experimenteren. Zo ook met de verse vijg, welke volgens menig
gezondheidsplatform een helende werking heeft, dus lekker en ook nog eens
gezond.
Wat heb je nodig?
- verse vijgen (1 vijg per persoon)
- serranoham (houd rekening met 1,5 plakje per vijg)
- bolletje mozzarella
- rucola
- serranoham (houd rekening met 1,5 plakje per vijg)
- bolletje mozzarella
- rucola
Benodigdheden voor
de dressing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel rijke honing (tijmhoning is hier erg lekker bij)
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel rijke honing (tijmhoning is hier erg lekker bij)
- 1 theelepel sesamolie
Kookgerei
- Oven (met bakplaat)
- Bakpapier
- Bakje (om de dressing in te mengen)
- Mesje
- Bakpapier
- Bakje (om de dressing in te mengen)
- Mesje
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de vijgen voor ongeveer de
helft in, zodat je makkelijk de mozzarella er in kunt doen, maar dat hij ook
niet helemaal uit elkaar valt. Snijd de mozzarella in stukken van ongeveer een
centimeter bij een centimeter en stop in elke vijg een stuk mozzarella. Dit
gaat makkelijke door met je duim de onderkant van de vijg naar boven te
drukken. Omwikkel de vijg met de serranoham zodat de zijkanten helemaal bedekt
zijn en de vijg een beetje bij elkaar gedrukt blijft. Zet de vijgen nu op de
met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven voor circa 10 tot 12 minuten. In de
tussentijd maak je de supersnelle dressing, meng de honing, sesamolie en
balsamico met elkaar zodat er een dunne maar stroperige dressing ontstaat. Is
hij te zoet? Voeg dan wat balsamico toe. De vijgen kunnen uit de oven als de
mozzarella gesmolten is en de ham lekker krokant geworden is. Presenteer de
vijg op een bedje van rucola en eet smakelijk!
Variatie
Denk eens aan de combinatie met parmaham en brie of maak een echte herfstsalade met paddenstoelen, geitenkaas en vijgen. Ook kan je verse vijgen goed verwerken in smoothies of zelfs als toetje serveren met chocolade.
XOXO
Patty
Denk eens aan de combinatie met parmaham en brie of maak een echte herfstsalade met paddenstoelen, geitenkaas en vijgen. Ook kan je verse vijgen goed verwerken in smoothies of zelfs als toetje serveren met chocolade.
XOXO
Patty
Tell us your story...