#TFS Road Trip: Zwitserland & Italië

24.9.14





I want to make memories all over the world

Roadtrips are the BOMB! Leonie schreef een paar maanden geleden al enthousiast over haar favo trip richting onder andere Servië en ook Jasmijn kon de uitdaging dit jaar niet weerstaan. Begin september startte haar avontuur vanuit Rotterdam richting ‘the first stop’: Lovely Luzern! Nieuwsgierig naar haar belevenissen? Of wil je er nog even tussenuit voor de herfst écht inslaat? Bekijk dan snel Jasmijns photo diary en… get inspired!!


















 


Living the live in Luzern (Zwitserland)
“Where to sleep? Om de lange reis naar Italië te splitsen, kozen we voor een overnachting in Horw; een klein stadje op 5 minuten rijden van Luzern. Gasthaus zur Waldegg (geboekt via Booking.com) is een hotel met uitzicht op de prachtige Zwitserse bergen, het heeft een eigen biertuin én staat vlakbij het meer van Luzern. Duidelijk een perfecte stop na een lange autorit!



Mustsee: Luzern! Vertrek vroeg vanuit Nederland. Op die manier heb je nog een hele middag en avond om Luzern te verkennen. Een mooie, overzichtelijke, typisch Zwitserse stad aan het water met een hele rits gezellige terrasjes. Twee bruggen verbinden de oude en de nieuwe stad en dat geeft een bijzonder aanzicht van de stad. Ook de shopaholics onder ons kunnen hier trouwens hun slag slaan!




FRIENDly Villa in Vernio (Toscane, Italië)
Let’s go to… Italie!! Onze roadtrip begonnen we relaxt, heel relax. Met een groep vrienden boekten we via Novasol.nl een geweldige villa in het noorden van Toscane (dichtbij Vernio); middenin de bergen! Een week lang zonnen, bommetjes maken in ons eigen zwembad, wijnproeverijen organiseren, Italiaans eten en vooral… veel gezelligheid, lachen en genieten. Het weer zat niet altijd even mee (vanwege de hoge ligging in de bergen), maar dat heeft deze onvergetelijk week niet minder geslaagd gemaakt...






To do’s: … dit leverde immers meer uitstapjes op naar o.a. Lucca, Bologna, Prato en Pistoia! Vooral de eerste twee hebben mijn hart gestolen; dit is echt op en top Italië. Wat een sfeer, wat een gezelligheid en wat een prachtige architectuur!








Sunny skin & salty hair in Campiglia Marittima (Toscane, Italië)
Na onze lieve vrienden gedag te hebben gekust, begonnen we (ik en Koen) écht aan onze road trip… door een paar uur zuidelijker te rijden. Slapen deden we in Antico Borgo Casalappi (geboekt via Booking.com), een Toscaanse aggriturismo dichtbij Campiglia Marittima. Ditmaal op het Italiaanse platteland. Wakker worden met krekels, een zon die op komt en een Toscaans uitzicht… beter kan het niet zijn… dachten we…

See, see see: Campiglia Marittima (schitterend bergdorpje, leuk om ‘s avonds op een klein Italiaans pleintje te eten), Piombino (havenstad met gezellige terrasjes en knusse winkelstraatjes) en het strand van Populonia (geweldige baai, achter een bos).













Wine and dine in Costigliole d'Asti (Piermonte, Italië)
En ja, het kon inderdaad nog mooier. Onze vierde stop was Relais Villa Pattono (geboekt via Booking.com). Deze villa lag ook op het platteland, maar in een totaal andere streek: Piermonte, in het noorden van Italië (boven Turijn). Deze unieke streek staat bekend om z’n vele wijnen zoals Asti, Barolo en Barbera d’Asti. Daar houden we van! De villa keek uit over de indrukwekkende wijngaarden, had een heerlijke spa én produceerde haar eigen wijnen: zo tof om mee te maken! Een accommodatie voor in onze top 5! Wat een luxe en wat een aardige mensen…






Wishlist: Asti en Alba; twee grote steden waar je door de mooie straten eindeloos kunt dwalen, heerlijk Italiaans kunt lunchen en goedesouvenirss kunt kopen in de veledelicatessenwinkels. De drie dorpen La Morra, Barolo en Monforte d'Alba kun je op één middag bezoeken. Niet heel spannend qua dorpen, maar wel qua wijnen. Onze favoriete wijn was hij al, maar na deze trip blijft de Barolo stipt op nummer 1. Castiglione d'Asti is een klein dorpje, dichtbij Relais Villa Pattono. Zin om ‘s avonds bij een zeer gastvrije en gezellige familie te eten? Voor weinig geld, maar van een super kwaliteit? Ga dan naar Caffe Roma in dit dorpje, vlak naast het kasteel.






Breath taking Lugano lake (Serpiano, Italië)
Na bergen, stranden, zee, platteland én wijngaarden miste er nog één ding… een meer! Om de terugreis in te korten, kozen we voor een (helaas laatste) overnachting in Hotel Serpiano (geboekt via Booking.com). Een hotel met panoramisch uitzicht over het meer van Lugano. Ooit zoiets indrukwekkendst gezien? Alsof je naar een schilderij kijkt...







Don’t forget…: Lugano! Op een klein uurtje rijden van Serpiano ligt deze Zwitserse, mondaine stad. Het doet me denken aan Monaco of Nice: zien en gezien worden! Maar wat een bijzondere sfeer zo aan het water, met al die kleurige bloemen en gave skyline! 





Naast het hotel kun je trouwens met een kabelbaan naar beneden, om vervolgens over te varen naar het Italiaanse Marcote. Een knusse, toeristische plek om te fijn lunchen aan water. Het hotel en het nabij gelegen restaurant bieden trouwens een fijne plek om ‘s avonds te eten, met een uniek panoramisch, eindeloos uitzicht over het waanzinnige meer. De ondergaande zon zorgt voor een perfecte afsluiting van onze onvergetelijke road trip door Zwitersland en Italië! Tijd voor de laatste stop… Rotterdam! Maar voor hoe lang??  









Tell us your story...