#TFS Road-T(r)ips

21.2.14
Het ultieme gevoel van vrijheid: een road trip! Bezoek op je eigen tempo de mooiste, oudste en soms vergeten plekjes van (bijvoorbeeld) Europa. In dit artikel heeft TFS een aantal tips voor jouw eigen road trip, inclusief bijzondere bestemmingen, op een rij gezet…


Rij vanuit Nederland naar Oostenrijk en stop in Innsbruck. Dit is een super leuke, kleine en vooral ook gezellige stad met prachtige architectuur en adembenemende natuur. TFS-tip: Overnacht op een ‘luxe’ camping of doe eens gek en kies voor de 'Woody', een soort wijnvat. Heel knus en zeker aan te raden voor één nachtje.Vanuit Innsbruck kun je de roadtrip voortzetten naar de hoofdstad van Servië, Belgrado, gelegen aan de rivieren de Sava en de Donau. Je vindt hier er nog veel historische gebouwen, maar ook prachtige parken en zelfs een stadstrand! Bij het fort van Begrado kun je de hele stad te zien: aanrader dus! Belgrado is een bijzondere stad vanwege de herkenbare ‘oorlog-littekens’. De laatste bommen gingen in 1999 af, waardoor Belgrado nog niet ontdekt is door het grote publiek. In de straten zijn veel graffiti uitingen en in vele gebouwen zijn de kogelgaten nog zichtbaar. Er wonen overigens veel studenten in Belgrado, waardoor het uitgaansleven bruisend is!


Na deze twee steden is het tijd voor zon en zee. Op naar Montenegro! De weg van Servië naar Montenegro (oftewel: ‘zwarte bergen’) is adembenemend vanwege de hoge bergen. Je moet hier zeker even stoppen in het serene en pittoreske Kotor.

Kotor is een oude havenstad, gelegen aan een baai (diepe inham van de Adriatische Zee). De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. 

TFS-Tip: Bezoek het National park ‘Lovcen’. De weg ernaar toe is duizelingwekkend en bevat tientallen haarspeldbochten. Het hoogste punt ligt op 1750 meter hoogte. Hier heb je prachtig uitzicht op de baai van Koter.
Op anderhalf uur rijden van Kotor ligt Dubrovnik, een havenstad in Kroatië. Dubrovnik staat eveneens op de wereld erfgoedlijst van UNESO en zeker de moeite waard! Let ook op de bijzondere, herkenbare oranje daken. Je gaat hier echt terug in de tijd. Wat is deze stad betoverend mooi! Sluit de dag relaxed af op het strand.Vanuit Bar (Montenegro) kun je met de boot overvaren naar Bari (Italië). Beëindig je road trip met door een bezoek te brengen aan één van de mooiste en meest romantische steden van Europa: Rome! Geniet van het Coloseum, Vaticaanstad, de Engelenbrug, de Spaanse trappen en natuurlijk van de heerlijke Italiaanse keuken.

TFS-tip: Reserveer een hut op de boot, zodat je fris en fruitig de road trip in Rome af kunt sluiten.


Reis vooral op je eigen tempo. Een road trip is immers intensief. Overnacht daarom onderweg in hotelletjes en neem genoeg tijd om te relaxen.  


Now... Shut up and drive!


Tell us your story...