#TFS hotspot: smaakatelier Zoet & Zout Pannekoekstraat 93a

1.8.14


Shop. Food. Lifestyle.

Smaakatelier Zout & Zout is een lifestyle-shop waar huisgemaakt eten, delicatessen en interieur samenkomen. Oftewel; puur, vers Italiaans eten wordt gecombineerd met prachtige ontwerpen en bijzondere cadeautjes op een unieke locatie; het Rotterdamse Maho-kwartier (naast de bekende fashionstores Imagine by Kim en Louen. Zelfgebakken taarten, cappuccino’s, zoete en zoute lekkernijen, salades, focaccia’s, lasagnes en andere heerlijkheden uit de moderne Italiaanse keuken worden hier ter plekke in de open keuken gemaakt. Oke, oke, we zijn om!! Genoeg geluld; Op naar Zoet & Zout voor een lunch...

We nemen plaats op het terras van Zout & Zout in het gezellige, knusse Maho-kwartier. Dit is een dorp op zich; het ‘ons-kent-ons’ gehalte is hoog. LIKE! We bestellen twee verse ‘sju’s’, een cappuccino en een latte macchiato met soja melk. Het lunchmenu is groot: panini’s, pasta’s, salades, zoetigheden. Het is allemaal te regelen. Wij kiezen voor twee vegetarische broodjes: Panino della Nonna (mozzarella, avocado, verse pesto en gesmoorde tomaten) en Panino Parmigiana (aubergine, Parmezaanse kaas, mozzarella en gesmoorde tomaten).


De broodjes zien er heerlijk uit! Wat een bord vol zeg, hier krijg je waar voor je geld (panino’s zijn rond de 6 euro)! Alleen zijn de gesmoorde tomaten op twee vingers te tellen bij de Panino della Nonna. Jammer de bammer, want die zijn juist zo lekker. Beide broodjes komen een beetje flauw over (misschien iets meer pesto, peper of kruiden gebruiken?), maar er heerst vooral lof voor Zout & Zout! Heerlijk terras om te zitten, gerechten zonder al te veel poespas én voor een fijne prijs (we tikken allebei 12,50 euro af) en een mooie hotspot om te combineren met een bezoekje aan Imagine by Kim of Louen.

Get inspired… volg Zout & Zout via Instagram en kijk voor meer informatie op www.smaakatelierzoetenzout.nl!


Tell us your story...