#TFS hotspot: A la Plancha

4.8.14
Verse vis aan de Rotterdamse Maas.

A la Plancha… een pop-up visrestaurant met een waanzinnig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam, met een menukaart vol verse, duurzaam gevangen vissen die ter plaatse worden bereid zolang de voorraad strekt. En vooral dat laatste is belangrijk, merkten wij. Probeer op tijd te komen, want anders zie je één voor één gerechten van het krijtbord verdwijnen en dat is zonde… want hier serveren ze vis zoals vis hoort te zijn: zonder te veel gedoe! Gewoon vis, op een bord, met eenvoudige bijgerechten. C’est tout!
Deze Rotterdamse hotspot staat al een tijdje op ons verlanglijstje (dit is namelijk de derde editie) en op een zwoele zondagmiddag, na een wijnproeverij bij Grapedistrict besluiten we de dag culinair af te sluiten bij het pop-up restaurant op het Noordereiland. We schuiven om half 7 aan op het volle terras en merken dat meer mensen dit idee hadden. Zodra we onze bestelling laten opnemen, verdwijnen de pel garnalen als voorgerecht van het krijtbord. Helaas. De haringen blijven over! Dus: “Zes haringen alstublieft”! Als hoofdgerecht kunnen we kiezen uit schol (oh nee, die is ook op!), makreel en gamba’s en de bijgerechten bestaan vandaag uit tortilla’s en mais. “Doe maar drie van elk!”
En inderdaad, dit is heerlijk eten zonder gedoe. De zachte, vette haringen komt binnen no time aanvliegen, met als toevoeging gesneden uitjes. Niks meer aan doen. Dit is een prima haring!! De sfeer op dit terras is relaxt en creëert een heerlijke vakantiegevoel. Dat we morgen moeten werken vergeten we meteen. Ook vergeten we dat de bijgerechten al op zijn voordat we onze hoofdgerechten krijgen. Want ook de gamba’s en makreeltjes zijn om je vingers bij af te likken… Dikke tien! Net als het vriendelijke personeel trouwens!Bij binnenkomst zagen we het al op de borden staan, het woord ‘Koekela’. Dat doet ons hart natuurlijk harder kloppen. Een dessert is dan ook geen vraag meer, maar een iets wat gewoon moet! We bestellen brownie’s, notentaart en een kaasplank. En zoals we gewend zijn van Koekela, is het om te smullen!

Conclusie? Terras: heerlijk met een ‘stunning view’. Eten: kwaliteit staat hoog in het vaandel en dat proef je. De vis komt van Schmidt Zeevis en dat moge duidelijk zijn. Prijs: 75 euro per stel voor drie gangen, wijn, fris en bier. Mwah, best oke. Voor in ons achterhoofd: op tijd gaan!!

Nice to know: Pop-up restaurant ‘A la Plancha’ is alleen in de zomer geopend én alleen bij mooi weer. Kijk daarom voor de zekerheid even op de website www.ala-plancha.nl of ze open zijn. Het aanbod van A la Plancha wisselt dagelijks en dat is alleen maar goed. Zo komen klanten immers vaker en vaker terug…  Reserveren kan trouwens alleen vanaf 10 personen. A la Plancha is geïnspireerd door Spaanse, Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse restaurantjes waar verse vis op de Plancha wordt gebakken.


Your stories: