Wijnbar het eigendom

7.7.14It’s wine o’clock! Dé wijnbar van Rotterdam? Sowieso Het Eigendom, vol overgave!! Deze hotspot is een echte eyecatcher en is, uiteraard, weer gevestigd in de Witte de With; één van onze favo straten! Hier gonst en bonst het, hier leeft en bruist het… altijd. In het karakteristieke en historische pand hangt een ongedwongen sfeer en is er genoeg ruimte voor goede gesprekken, heerlijk eten en vooral: mooie wijnen.
TFS is dol op eten en vooral op ‘happen’. Een tafel vol kleine gerechtjes, van vis tot vlees, van koud tot warm; hoe meer hoe beter. En inderdaad, happen is perfect bij Het Eigendom. De kaart bestaat uit een ‘petit diner’ menu met meer dan twintig verschillende gerechten. En wat een aandacht besteden ze aan de bereiding en de opmaak. Prachtig!Bij Het Eigendom kun je trouwens perfect buiten zitten. In deze drukke straat gebeurd immers altijd wat. Zit. Kijk. Geniet! Prima plek om met een wijntje uren te borrelen. Binnen is het knus, warm en sfeervol. De bar staat centraal en de rechterwand is creatief ‘beplakt’ met tientallen wijnkistjes…
Betaal je hier de hoofdprijs? Mwah, het is hier niet spotgoedkoop maar ook niet reteduur. Voorbeeld (zie foto’s)? Bruschetta 5,50 euro, oesters 9,50 euro, kabeljauw 12,50 euro, langoustines op drie manieren 10,50 euro, eendenborst 11,50, kaasplank 12,50 euro. Maar dan heb je ook wat. Alles is vers, smaakvol en HEERLIJK! Wijnen? Voor een glas betaal je tussen de 3,90 euro en 9,50 euro.
TFS-tip: Vraag naar de wijn van de maand. Altijd leuk om een nieuwe wijn te leren kennen! Er staan 135 wijnen op de kaart, dus weet je niet welke wijn je moet kiezen? Het personeel bestaat uit échte kenners, dus gewoon advies vragen! En anders kun je altijd nog kijken op de menukaart. Hier staat bij elk gerecht een bijpassende wijn. Easy!

Foto's van de buitenzijde en van de bar zijn afkomstig van www.heteigendom.nl


Tell us your story...