#TFS DIY: Homemade popsicle

4.7.14

Ice. Ice. Baby!

Zomers weer? CHECK! Hoge temperaturen? CHECK! En wat is er fijner dan verkoelende ijsjes en een lekker, ijskoud drankje op dagen als deze? Inderdaad, niets! We hebben daarom een super leuk, makkelijk en vooral heerlijk ‘do it yourself’ ijsjes-recept én een DIY voor een waanzinnige, fancy water-cooler.

Wat heb je nodig voor de ijsjes:

- Houten ijsstokjes
- Mal voor ijsjes (Albert Heijn)
- Yoghurt
- Spa citron
- Ingevroren fruit 
(aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
- Verse aardbeien
- Limoen

Stop alle ingrediënten naar eigen smaak in de mal. Steek er in plaats van de bijgeleverde plastic stokjes, houten ijsstokjes in en plaats de mal in de vriezer. Wacht een paar uur tot te ijsjes volledig bevroren zijn. Houdt ze kort onder de warme kraan, zodat je ze vervolgens makkelijk uit de mal kunt halen. 
That's it! Gezonde ijsjes; perfect voor warme, zonnige zomerdagen!
Wat heb je nodig voor de water-cooler:

- Een lege cola fles
- Een fles waar je water of 
een ander ijskoud drankje in wilt serveren
- Water
- Blauwe bessen
- Verse munt
- Limoen

Snij de lege cola fles doormidden (zo hoog als je de ijs rand om de fles wil hebben) en zet de fles erin. Vul de overgebleven rand met water en stop (ter decoratie) blauwe bessen, munt en limoen ertussen. Zet de fles in de vriezer en laat ook deze een aantal uur staan tot deze geheel bevroren is. Haal de fles uit de vriezer en houdt deze even onder de hete kraan. Verwijder de cola fles en voila; je hebt je eigen prachtige en ijskoude water cooler. Prachtig om op tafel neer te zetten tijdens een BBQ!

Get inspired & geniet!!


Tell us your story...