#TFS Tie-dye dress

28.7.14
Peace, love & tie-dye.

Als je denkt aan de hippietijd, denk je aan kleding met felle kleuren en cirkelvormige patronen, lang, sluik haar, ronde zonnebrillen, peacetekens en die waanzinnige flare jeans. De tie-dye (of batik) techniek zag je een jaar of tien geleden al terug in het modebeeld en is ook nu weer terug van weggeweest; een techniek waarbij je textiel van een patroon voorziet door (voor je de stof verft) stevige knopen in het materiaal te leggen of delen samen te binden en vervolgens te verven. De patronen ontstaan omdat de verf zich op de geknoopte delen niet kan hechten. Nice!

Jasmijn heeft deze jurk (H&M) niet zelf gemaakt, maar is wel gek op deze ‘hippie’ look. Door dit item te combineren met gave slip ons (Pimkie) en een stoer spijkerjasje (Primark) creëert ze een casual look; perfect voor een dagje strand, een zomerse barbecue of een drankje in de stad.

TFS-tip: Wil je zelf aan de slag? Super leuk!! Je hebt nodig: een emmer, bleekmiddel, elastiekjes, een t-shirt (of een jurk, broek, top naar keuze). En dan? Maak je shirt vast met elastiekjes. Als je een soort wiel wilt creëren, draai dan je shirt vanaf het midden vast. Doe het in de emmer en voeg bleekmiddel plus een beetje water toe. Hoe lichter je shirt, hoe meer water je toevoegt. Wacht even, haal je shirt er weer uit en was het (gescheiden!). That’s it! Andere tie-dye optie: spuit op een aantal plekken bleek over je shirt, zodat er vlekken ontstaan. Daarna is het weer een kwestie van spoelen, wassen en… dragen! Good luck!
Tell us your story...