#TFS A Full Story; The wedding, One year anniversary

23.5.14

Don’t marry a man unless you would be proud to have a son exactly like him

Op 25 mei 2012, op de Pont d’Angelo in Rome, vroeg David mij ten huwelijk. Super romantisch en erg spannend! Precies een jaar later, op 25 mei 2013, zijn wij getrouwd. Ik wil jullie graag meenemen naar deze onvergetelijk mooie dag. Een bruiloft om nooit te vergeten, vol liefde, samen met onze vrienden en familie. Onze bruiloft moest een DIY-wedding worden, mét Amerikaanse allure. Met veel hulp van sister Leonie en mijn lieve vriendinnetje Janneke (ceremoniemeester), is deze wens uitgekomen. Met een heel goed gevoel blik ik graag terug op deze bijzondere dag...



Het plannen en organiseren van onze bruiloft begon met veel (heel veel!) inspiratie op doen door verschillende blogs te volgen. Eén blog zet ik graag in de spotlights: www.stylemepretty.com. Fantastisch! Je vindt hier foto’s van de mooiste bruiloften ever!
We zijn begonnen met het ontwerpen van de ‘Save the date’ kaart en de uitnodigingen, inclusief een eigen logo die we overal in terug lieten komen. Van de officiële uitnodiging waren uiteindelijk drie versies nodig, omdat er zoveel verschillende ‘soorten’ gasten waren.




Daarnaast hebben we nog een aantal ontwerpen gemaakt voor wat drukwerk en andere verrassende elementen in de bruiloft. Het leek Leonie bijvoorbeeld een super leuk idee om bij de ingang van de feestlocatie grote ‘Welkom-banners’ te plaatsen… en inderdaad, wat was dat een geweldig idee! 

Ook hebben we naar aanleiding van David's huwelijksaanzoek als bedankje voor de gasten slotjes laten graveren met ons logo erop. Zo hebben de gasten een leuk aandenken aan deze fantastische dag.




Naast het ontwerpen, moesten we ook op zoek naar locaties. We kozen voor een mooi hotel (hotel de Witte Brug) in onze woonplaats en het aan het water gelegen restaurant de Bergsche Plas in Bergschenhoek. Hier kregen wij alle vrijheid om er, qua inrichting en geheel naar onze eigen wensen, een fantastische locatie van te maken.
Tijdens de ceremonie in het hotel wilden we graag een warme, knusse sfeer creëren, waarbij het samen zijn met al onze vrienden en familie erg belangrijk was. Daarom zat iedereen om ons heen, stonden er veel kaarsen en waren de lichten gedoofd. De ringen lagen in stolpjes klaar om te worden bewonderd én natuurlijk om te worden gebruikt!






De Bruidstaart was ook geen traditionele taart. Ik heb aan vriendinnetjes en Tantes gevraagd een taart voor ons te bakken en deze een originele naam mee te geven. Zo hadden wij een volle tafel met de aller lekkerste taarten. Een klein bruidstaartje met ons ons logo om aan te snijden kon natuurlijk niet ontbreken. Iedereen heeft er van gesmuld de hele tafel was leeg!






Na de ceremonie en de taart was het tijd voor lekker eten en groot feest. We namen al onze gasten mee naar het restaurant in een witte vintage Engelse dubbeldekker bus.Bij het restaurant kozen wij voor het thema: Amerikaans tuinfeest! De gasten zaten aan prachtig gedekte, lange tafels. Ook hadden wij een ‘free form’ tent laten plaatsen en lange lijnen met peertjes opgehangen, voor het echte Amerikaanse sfeertje. Daarnaast had onze interieurstylist, Johan Klootwijk, enorme boeketten en kleine bloemstukjes voor op de tafels gemaakt. Ook had hij de tafels prachtig aangekleed met linnen tafellopers, lagen er overal fleece kleden en stonden er fakkels te branden.
Een barbecue was natuurlijk onmisbaar: Lekkere stukken vlees en vis, mooi opgemaakte en verrukkelijke salades. Ook stonden er kruidenplantjes (mét schaar) op tafel, waar iedereen gebruik van kon maken.
We wilden vooral een relaxte en gezellige sfeer creëren voor onze gasten, die binnen overigens een dansje konden doen of buiten knus bij de vuurkorven een wijntje konden drinken.

Natuurlijk hadden Leonie, Janneke en ik veel ideeën over hoe de locaties eruit moesten zien maar deze zijn fantastisch vertaald door Johan Klootwijk van De Creatieffabriek. Hij heeft ervoor gezorgd dat beide locaties er op en top uit zagen. Alle bloemen, tafels, stoelen, vaasjes en kaarsen zijn door hem prachtig uitgezocht en neergezet. Ik ben hier eeuwig dankbaar voor!!













En dan… de jurk! Een jaar voor ‘de’ dag aanbrak, ben ik samen met vriendinnen, mijn zus Leonie en natuurlijk mijn moeder naar een aantal bruidswinkels gegaan. Ik was op zoek naar een strapless jurk, inclusief ballroom rok, met niet teveel steentjes (klein beetje mocht wel) en zonder zware stoffen. Mijn gewenste droomjurk was luchtig en romantisch. 

Ik zei ‘YES’ tegen een jurk met een heartshape strapless lijfje en een tullen rok met een band met vintage steentjes. Ik was totaal verliefd op deze jurk. Regelmatig kijk ik (nog steeds met dit verliefde gevoel) naar mijn jurk. Ik voelde me prachtig in de jurk alleen en koos er daarom voor geen sluier te dragen. De jurk sprak voor zichzelf. Om er toch een eigen twist aan te geven, kocht ik royal blue pumps bij de Zara en een zalm-kleurig vestje met glazen knoopjes bij de Primark. Dit maakte het geheel af en paste helemaal in de sfeer van onze bruiloft. 

Mijn haar wilde ik klassiek met een effortless look. Debby van Dtwenty heeft die prachtig voor mij opgestoken en versierd met een bandje met steentjes die precies bij mijn jurk past. Debby is mijn kapster en tevens goede vriendin. Het was dus een super gezellige ochtend. En natuurlijk heeft zij ook Leonie voorzien van super mooie haren die dag!




Ook Leonie, Janneke en mijn vriendinnen zagen er prachtig uit. Leonie droeg een fel roze strapless maxidress van Mango met hetzelfde vestje van de Primark en een goud gevlochten riem. Dit maakte haar outfit helemaal af! Janneke droeg een prachtig, groene, licht transparante jurk met cut-out op de rug. Ook Jasmijn had een geweldige maxi dress aan, met aztec elementen, gouden details en een hartvormige bovenkant deze kocht zij via www.asos.com.





Wat was dit een fantastische dag! En zo’n dag moet je natuurlijk in stijl afsluiten. Wij kozen voor een destijds gloednieuwe hotel Mainport in Rotterdam, met uitzicht op de Erasmusbrug. Onze kamer had een bubbelbad, sauna én regendouche; heerlijk! Na een dag bijkomen ben ik, samen met mijn man, vertrokken om een prachtige cruise over de Middellandse zee te maken. Als jullie het leuk vinden zal ik hier binnenkort een artikel over plaatsen, met natuurlijk een aantal prachtige foto’s!
Over Foto's gesproken bij een prachtige wedding horen natuurlijk prachtige foto's. Alle foto's in dit artikel zijn geschoten door mijn goede vriendin en super fotograaf Melanie Samat. Zij maakt de prachtigste foto's niet alleen van bruiloften maar ook van kinderen of als je zwanger bent. nee zeker even een kijkje op haar gloed nieuwe website!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van dit artikel, wij in ieder geval van deze super leuke en romantische dag waar wij na een jaar nog met veel plezier en liefde aan terug denken, 

Liefs Karin



Your stories:

  1. Wauw! Super leuk geschreven.. En wat een super mooie bruiloft! Ik zag het helemaal voor me!!! ❤️

    BeantwoordenVerwijderen