#TFS Hotspot: Pasta Kantine Rotterdam

28.2.14Nieuw maakt nieuwsgierig...

Aan het begin van de Pannekoekstraat (nr. 22) vinden we de gloednieuwe Pasta Kantine. En… nieuw maakt nieuwsgierig, dus TFS heeft deze ‘No nonsense’ hotspot voor jullie (en uiteraard zichzelf) getest!

Het is vrijdagmiddag, 1 uur en niet druk in de Pasta Kantine. Wat een gave inrichting! Houten tafels met stijlvolle krukken, ouderwetse schoolstoeltjes, zwart-witte tegels op de vloer: lekker urban en industrieel, toch voelt de zaak gezellig aan. Mooie, toepasselijke zwart-witte huisstijl trouwens. Dit is geen standaard kantine,
dit is een luxe variant.Doordat het rustig is, verwachten we snel te worden geholpen. En dat is ook zo. Helaas komen onze latte macchiato’s en cappuccino’s (te) laat op tafel. De heerlijke nogat (zo zacht; dit moet zelfgemaakt zijn!) die bij de koffie geserveerd wordt, maakt dit minpuntje overigens meteen goed! Maar… we komen natuurlijk voor het eten.
De menukaart bestaat uit pasta’s en salades (in normale of kleine porties óf gecombineerd). Omdat we met zes meiden zijn, kiezen we voor zes kleine pasta’s (o.a. de traditionele lasagne, de pasta met Italiaans stoofvlees en de pasta met zalm) en twee grote salades (één met aardappels en geitenkaas en één met spinazie, ham en tomaatjes) om te delen. Deze verschijnen overigens sneller. En inderdaad, dit is no nonense food voor een no nonsense prijs (zelfs de normale porties zijn onder de 10 euro). Het eten is vers, goed én lekker.

Bij een vrijdagmiddaglunch hoort volgens ons ook een fles wijn. Helaas krijgen we die als onze borden al leeg zijn. “Of jullie ‘m nog willen?” Nee, wat denkt u zelf?! Als goedmaker ontvangen we een gratis kop koffie en wéér moeten we wachten op onze latte macchiato’s. Waarschijnlijk is deze koffievariant voor het pas ingewerkte personeel nog iets te ingewikkeld en duurt het daarom steeds zo lang... We vinden de gratis koffie overigens wel een nette oplossing!


Al met al hebben we een hele, hele schappelijke rekening (11 euro per persoon) en hebben we prima gegeten in een geweldig ingerichte ‘kantine’. Zeker voor herhaling vatbaar, mits je een lange adem hebt.
Thuisgekomen blijken de recensies op internet niet geheel gelijk te zijn aan bovenstaand verhaal. En aangezien iedereen een tweede kans verdient én aangezien de kantine nog niet lang open is, gaan we gewoon nog een keer. Ditmaal op zaterdagavond: andere dag, andere tijd, ander personeel. Wie weet?! En eerlijk is eerlijk, dit is levert een totaal andere recensie op. De bediening is snel; wat een verschil! De serveersters zijn vriendelijk, in voor een grap en houden ons goed in de gaten. Onze bestellingen ‘vliegen’ op tafel en voor we het weten zijn we uitgegeten. Snelle hap, in een goede ambiance (de zaak zit nu overigens bom vol!), voor een fijne prijs. Aanrader? Zeker. Soms is het goed om iets een tweede kans te geven…TFS-tip: De Pasta Kantine ondersteunt het ‘No Waste Network’ dat oproept om bewust om te gaan met eten. Zit je vol, maar is je bord nog niet leeg? Dan pakken ze de rest voor je in! (H)eerlijk concept! En dat is niet alles. Voor 1 euro krijg je een karaf water op tafel. Dit geld gaat vervolgens naar de stichting ‘Dine4Them’, die Bureau Jeugdzorg en de Voedselbank Rotterdam ondersteunt. TFS-tip: De Pannekoekstraat; een knusse straat vol verrassende kleine zaakjes, is écht het bezoeken waard. TFS is gek op dit soort straatjes. Haar favo hotspots? Louen, Imagine by Kim (Fashion), Depot Rotterdam (Styling & Design), Zout & Zout, Level (Food & Drinks).

Enjoy your weekend & make GREAT stories...
Tell us your story...