TFS Travel-T(r)ips

24.1.14YEAH! Het is januari… tijd om op zomervakantiejacht te gaan! Uit ervaring weten we dat dit soms een lastige ‘klus’ is, want de mogelijkheden lijken soms oneindig. TFS deelt graag vier favo holidays met jullie.

Get inspired!


Zin in een ‘verre’ en vooral onvergetelijke reis, dan is dit Indonesische, gastvrije eiland een echte aanrader. Je vindt hier namelijk ALLES: tropische oerwouden, adembenemende zandstranden, gifgroene rijstvelden, romantische zonsondergangen en een rijke cultuur. Bali is een paradijs, een totaal andere wereld...


TFS-tips: 
 • Blijf niet op 1 locatie zitten, daarvoor is Bali veel te leuk! Boek meerdere hotels: in het binnenland (bijvoorbeeld in Ubud) en aan de kustlijn. Vanuit daar kan je het eiland goed verkennen. 
 • Een taxichauffeur rijdt je namelijk voor 15 euro de hele dag rond. Goedkoop en ook handig, hij weet je immers te brengen naar de prachtige, onbekende plekjes. 
 • Je kunt uiteraard ook kiezen voor een rondreis, dat is helemaal het einde!


Op zoek naar een afwisselende vakantie? Ga dan eiland hoppen door de Cycladen. De combinatie Mykonos, Naxos en Santorini zorgt voor verrassende en diverse reis waar je nog maanden aan terug denkt. Mykonos vanwege de bekende feesten, de heerlijke stranden en de vele boetiekjes, Naxos voor de prachtige natuur en rust en Santorini voor het mooiste uitzicht ever en de typische, Griekse witte dorpjes met de kenmerkende blauwe daken!

TFS-tips: 
 • Boek in Nederland alvast alle ferry’s. Deze boten brengen je van eiland naar eiland: een comfortabele en relaxte manier van reizen! 
 • Op de eilanden zelf kun je op elke hoek van de straat een scooter huren om het eiland mee rond te toeren. 
 • Start je reis door te vliegen naar Athene. Breng daar eerst een dag en een nacht door, voordat je de ferry pakt (dit voelt een stuk relaxter en Athene heeft een aantal hoogtepunten die je, als je er dan toch bent, gezien moet hebben).

Het ultieme ‘La vita è bella’-gevoel vind je in het Italiaanse Sicilië. Wat een heerlijk eiland is dit! Niet alleen vanwege het heerlijke Italiaanse eten, maar ook vanwege de sfeervolle, oude dorpjes, de waanzinnige natuur en de aardige mensen.


TFS-tips: 
 • Reis met een huurauto over het eiland! Tijdens deze rondreis zie je de omgeving elk uur veranderen. 
 • Bezoek de Etna, slaap een paar nachten in Cefalu en ga lunchen in Taormina. 
 • Probeer te slapen in Bed & Breakfasts of agriturismo’s (landhuizen) voor het echt Italië-gevoel!


  Kun je niet wachten tot de zomer en heb je nu al behoefte aan een flinke dosis ‘Vitamine Z’? Vlieg dan naar Bonaire! Je vindt hier zon (fijn!), rust (ook fijn!) langgerekte, witte bountystranden en een felblauwe zee. Ook al ga je maar een week, je hebt het ultieme vakantiegevoel op dit prachtige eiland. Bonaire is niet groot, maar als je hier een weekje bent zijn er voldoende hotspots te bewonderen. Zo kun je naar Klein Bonaire, met een boot de zee op om te snorkelen (de onderwaterwereld is hier GEWELDIG!), naar het National Park of shoppen in Kralendijk.

  Heel veel plezier en succes bij het uitzoeken van je vakantie
  of droom gewoon even lekker weg bij deze foto's!


  Tell us your story...