Mangiare mangiare....

22.1.14


You are what you eat, so don’t be fast, easy or fake


Oke, Mangiare bevindt zich misschien niet in de meest bekende straat van Rotterdam en ook niet in de gebruikelijke shoproute, maar deze knusse zaak is zeker het omlopen waard. En niet alleen vanwege Mangiare. De Van Oldenbarneveltstraat is een verrassende straat vol mooie boetiekjes, de geweldige zaak ‘Zomers Bloemen’, supermarkt 'Vers' en last but not least de wijnbarren ‘L’Ouest’(naast wijnliefhebbers ook een aanrader voor kaasliefhebbers: je kunt hier je eigen kaasplankje samenstellen. Hoe leuk is dat?!) en Nostra.


TFS-tip: maak eerst een rondje door deze karakteristieke straat en sluit af bij Mangiare (nummer 150). Hier kun je terecht kunt voor (h)eerlijk Italiaans eten, dagelijks bereidt met verse ingrediĆ«nten van hoogstaande kwaliteit. Eerlijk eten, daar houdt TFS van. Bij binnenkomst vallen we meteen met onze neus in de boter. Bij de ingang staat een kleurrijke anti-pasti bar, goed gevuld met verse heerlijkheden. Daarnaast verkoopt Mangiare delicatessen zoals olijfolie, aceto balsamico’s en pastasauzen. Oftewel, onmisbare producten voor in je keuken.


Beneden is het vol op deze vrijdagmiddag, waardoor we besluiten om een verdieping hoger plaats te nemen aan een prachtige houten tafel. Ook op deze etage heeft Mangiare een knusse, warme sfeer gecreƫerd, waar je perfect met een groep vriendinnen kunt tafelen.


Mangiare heeft geen menukaart, maar een krijtbord met daarop alle lunchgerechten: wij houden ervan. Ook van de hoeveelheid, wat een keuze! We lezen: verschillende goed belegde ciabatta’s, zoals vitello tonnato, taleggio, caprese of verdure, maar ook salades, soepjes en pasta’s behoren tot de mogelijkheden. De enthousiaste ober vertelt dat we ook kunnen kiezen voor verschillende anti-pasti of een flammy. Omdat we met z’n vijven zijn, we niet kunnen kiezen en een tafel vol eten ons net zo enthousiast maakt als de ober, kiezen we voor anti-pasti plus twee fammies. Laat ons maar verrassen…

… en dat is gelukt! De anti-pasti, bestaande uit verschillende groenten, Italiaanse vleeswaren en brood met smaakvolle olijfolie krijgt een dikke 9. Je moet er wel van houden, niet iedereen is immers fan van gele biet, pompoen of geroosterde courgette. Favoriet zijn de kleine tomaatjes: wat een smaakexplosie! Zo proef je ze niet vaak. Minder zijn de plakken spek, die zien we liever uitgebakken. De flammy scoort overigens goed aan tafel: dun deeg belegd met zoete uien, rucola en Italiaanse ham: heel simpel, heel lekker.

Conclusie: deze verse, kleurrijke lunch was een succes en maakt ons nieuwsgierig naar het diner (want ja, ook dat kan bij Mangiare!). We hadden overigens geen idee wat de anti-pasti ons zou kosten en dan kan het totaalbedrag onderaan de bon wel eens tegenvallen. Maar hier niet, Mangiare is erg ‘dolce’ voor ons. We rekenen per persoon nog geen 20 euro af, inclusief drankjes en flessen water.

Een geslaagde middag, in een knusse ambiance. “Grazie molte Mangiare” en tot snel!


Your stories:

  1. Ziet er lekker en leuk uit! Als ik in Rotterdam ben ga ik zeker een bezoekje brengen aan deze plek!

    BeantwoordenVerwijderen