#TFS Festival Djemaa el Fna Eetplein Rotterdam

11.8.14


Salaam Habibi

Na het grote succes van vorig jaar (12.000 bezoekers) vond afgelopen weekend voor de tweede keer het festival ‘Djemaa el Fna- Eetplein Rotterdam’ plaats. Tijdens dit 3 daagse festival wordt het Museumpark omgetoverd tot het bekende eetplein in Marokko. Karin en Leonie bezochten dit betoverende festival. Je kan hier proeven van alle eetculturen die het mooie Rotterdam te bieden heeft: van couscous, sfenj en gringo tot tajine, bestilla, msemen, en muntthee en van bagrir en barbecue tot chwa.
Door de geuren van het lekkere eten, Arabische muziek, gekleurde lampjes en rond lopende kamelen waan je je tijdens ‘Djemaa el Fna’ in een sprookje uit 1001 nacht. Karin en Leonie waren er eigenlijk iets te vroeg maar we kunnen ons voorstellen dat er s’avonds als alle lampjes aan zijn helemaal een bijzondere zomerse sfeer hangt.


Naast lekker eten staan er heel ook andere kraampjes met Arabische producten zoals sieraden, bijzondere kleding (met vooral veel steentje glitters en glimmers) en waterpijpen. Twee meiden van 'Love Henna' brachten  free-style henna versieringen aan. Voor 5 euro had Karin binnen no time een mooie (maar gelukkig tijdelijke) henna tattoo op haar hand!


We sloten het bezoek af met een stuk cheesecake met pistach topping en een vers kopje Marokkaanse munt thee met een stokje kaneel. Heerlijk!

Hou je van ook van lekker eten in en bijzondere sfeer? Zorg dat je Djemaa el Fna volgend jaar niet mist! Bekijk ook de facebookpagina voor meer sfeerbeelden!


Tell us your story...