#TFS City trip Rome

28.5.14


Once a year, go someplace you’ve never been before!

Onze travel-wishlist? Die is lang… heel lang! Naast paradijselijke eilanden in de middle of knowhere en spannende, onbekende bestemmingen, staan er natuurlijk ook een aantal 'must sees' op de lijst. Van die steden en landen waar je ooit geweest moet zijn. Voor Jasmijn was dit bijvoorbeeld ROME! Want… “Roma non basta una vita”,  oftewel: je kunt heel je leven in Rome zijn, maar dan heb je nóg steeds niet alles gezien. Klinkt goed!
Jasmijn werd vorige week verrast met een city trip Rome! En… ze heeft alle highlights kunnen zien! En wat voor een highlights! Wedden dat je na het zien van haar photo diary ook verliefd wordt op 'romantic Rome'; een adembenemende stad! Het lijkt wel een openluchtmuseum! Als je denkt het mooiste te hebben gezien, blijkt het nog indrukwekkender en grootser te kunnen! Get inspired…
De Spaanse trappen Niet alleen toeristen, maar ook Romeinen komen hier graag! Daar houden we van... De trappen staan in verbinding met een Franse kerk, gelegen op een heuvel én dus met prachtig uitzicht over Rome! In lente zijn de trappen zelfs versierd met bloemen! Trouwens, rondom de trappen kun je erg goed shoppen... Grote, commerciële winkelketens, maar ook kleine Italiaanse boetiekjes. Leuk!


De Trevifontein Dit is de grootste (26 meter hoog en 22 meter breed) én bekendste fontein van Rome en dat is te merken. Het is hier uber toeristisch, maar als je er dan toch bent... Gooi drie muntjes in de fontein; dit leidt tot een huwelijk (of scheiding!) of één muntje en je keert ooit terug naar Rome. Geen verkeerde gedachte! De gemeente schenkt de vele muntjes trouwens aan goede doelen!Waar je ook kijkt, op elk terrasje in Rome zie je…Aperol Spritz!! Heel vervelend ;) Zoek je een leuke wijk om te eten? Kies dan voor 'Trastevere' (smalle steegjes, knusse restaurantjes) of de buurt rondom de Spaanse trappen.
De Piazza Navona In één van de oudste buurten van Rome vind je het levendige plein 'Piazza Navona'. De gebouwen zijn historisch, indrukwekkend en op en top Italiaans! Volgens velen is dit dan ook het mooiste plein van Rome. En inderdaad, het is prachtig! Je vindt hier trouwens ook drie grote fonteinen.Ponte Sant’Angelo Dé plek waar Karin ten huwelijk is gevraagd… zo romantisch! Ze noemen het niet voor niets de 'Engelenbrug!' Deze brug verbindt de 'Engelenburcht' (Castel Sant'Angelo) met de andere zijde van de Tiber. Niet vergeten om ook een slotje op te hangen, dat schijnt geluk te brengen!Het Colosseum Dit is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Bijzonder dat zo'n oud gebouw midden in de stad staat.. Op 7 juli 2007 werd het Colosseum tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen!


I L.O.V.E. this outfit!!!Vaticaanstad Deze stad is de kleinste, onafhankelijkste staat ter wereld!! Hoe bijzonder is dat! Vergeet niet de Sint Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel te bewonderen (filmdecor van Bernini Mysterie). Is de rij te lang? Koop dan, net als ons, 'skip the line' tickets bij één van de vele verkopers op straat. Het kost je wel wat, maar zo hoef je tenminste nergens te wachten én heb je een gids die je heel Vaticaanstad laat zien! Hij of zij spreekt door een microfoontje en zelf heb je een oortje in, zodat je niet de hele tijd naast de gids hoeft te staan. Super handig!
De Vaticaanse Musea Een groep musea in de Apostolische paleizen, waarin de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. Je kunt uren kijken naar de plafonds en de meest bijzondere kunst. Als je kiest voor een gids, zal je alle verhalen achter deze afbeeldingen ontdekken!Victor Emmanuel Monument We zijn hier niet naar binnen gegaan, maar dit statige gebouw is alleen van buiten al geweldig!


Your stories:

 1. Hi! Super leuke foto's, Rome lijkt me ook leuk om een keer naar toe te gaan! Ik had een vraagje. Ik doe een onderzoek over de modewebshop: ModeMusthaves en ik heb jouw hulp nodig! Zou je deze enquête willen invullen? :), het zijn maar een paar vraagjes. Dit is de link: https://nikitaholst.wufoo.com/forms/modemusthaves-wil-jouw-mening/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nikita! Moet je zeker doen. Rome is een hele mooie stad. We hebben de enquête ingevuld, heel veel succes!
   XOXO TFS

   Verwijderen