SUPERFOOD

12.3.14


2014: Eat more healthy food

Gezond eten is booming!! Hoe healthy’er, groener en verser, hoe beter… Iedereen lijkt opeens in de ban te zijn van super gezonde producten. Vergeet ook supermarkten als ‘Marqt’ en ‘Vers’ of de vele blogs, die zich totaal focussen op gezond eten, niet. En eigenlijk is het ook niet zo raar. Want wie zegt er nee tegen glanzend haar, een mooie huid en veel weerstand? TFS zet vandaag de ‘superfoods’ in de spotlights, net als vele kranten én sites de afgelopen tijd trouwens. Daarom even ter verduidelijking: het is niet de bedoeling om alleen maar superfoods te eten. Eet afwisselend, kies voor voldoende groente en fruit en gebruik superfoods als aanvulling.

De wat? De superfoods! Simpel gezegd: bepaalde voedzame voedingsmiddelen die een positief en vooral erg krachtig effect hebben op ons lichaam (lees: geneeskrachtige eigenschappen!).
Kies voor een superfood in de vorm van gedroogd fruit, poeders, zaden of olie: 100% natuurlijk of biologisch én... zonder toevoegingen. TFS geeft je een paar voorbeelden.
Moerbeien
… lijken op en smaken naar crunchy cruesli, alleen is dit de gezondere variant. Moerbeien bevatten een hoge dosis vitamine C, antioxidanten die ontstekingsremmend werken én ze zitten boordevol eiwitten, vezels, ijzer en calcium. Ze kunnen een bijdrage leveren aan het versterken van je gezichtsvermogen, het verlagen van je bloeddruk én ze verhelpen obstipatie. Gojibessen
… dé vitamine-C boost! TFS ontdekte dat een flinke portie gojibessen 500 keer meer vitamine-C bevat dan sinaasappels. Top voor je immuunsysteem én ze vertragen het verouderingsproces.  In Aziatische landen zeggen ze zelfs dat gojibessen je libido én vruchtbaarheid bevordert. Misschien zijn dit wel de meest voedzame besjes ter wereld! Barberries
… zijn zuur, heel zuur. Wel lekker fris door de yoghurt, maar niet te veel van gebruiken dus! Ook de barberries zitten VOL vitamine C en werken goed bij spijsverterings- en nierproblemen. Daarnaast worden deze besjes ingezet bij (o.a.) spataderen en oppervlakkige ooginfecties. Rauwe cacao nibs
… speciaal voor de chocoladeliefhebbers. Dit is pure, rauwe chocolade, zonder enige toevoegingen. Strooi een beetje door je yoghurt en creëer de ultieme chocoladesmaak! En het is nog gezond ook. De cacao nibs zijn een bom van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het gaat zelfs stress tegen! Hennepzaad
Energie nodig? Hennepzaad is thé answer. Het zit vol eiwitten die goed opneembaar zijn en dus meteen veel energie geven. What else? Hennepzaad bevat onverzadigde vetzuren, die gewrichten, hart- en bloedvaten, huid én je geheugen in topconditie houden. Maar goed, hoe gebruiken we superfood? Hierbij een paar tips!
TFS-cookie-tip: Op zoek naar een makkelijk (en vooral ook snel) koekjesrecept, zónder boter, ei, bloem, vanillesuiker en al die gekkigheid? Here it is: Prak twee bananen zo fijn mogelijk. Mix dit met havermout en superfood naar keuze (je kunt zelfs pistachenoten, zonnebloem- of pompoenzaden of walnoten toevoegen). Gooi er net zo veel bij, totdat het een kneedbare substantie wordt. Niet te veel, want dan worden ze droog. Maak hier platte koekjes van en bak ze op 200 graden totdat ze bruin zijn. TFS-breakfast-tip: Ook altijd te weinig tijd ‘s ochtends? Superfoods zijn prima te combineren met yoghurt en fruit. Mix alles in een wekpotje (lekker makkelijk & snel) en gaan met die banaan! Drink je liever een smoothie, sapje of shake voor je gaat werken? Helemaal goed, daar kan je superfoods namelijk ook prima aan toevoegen.


TFS-shop-tip: Wil je superfood gaan proberen? Leuk!! Kijk op de markt bij de notenkramen. Of ga naar een supermarkt zoals ‘Marqt’ of een winkel als ‘De Tuinen’.  
TFS-hotspot-tip: Nu we toch op de gezonde toer zijn, nog even dit...Stap eens binnen bij Valente in Rotterdam (Hoogstraat 42a) voor een verse jus d’orange en een shot tarwegras! Dit laatste is in Amerika al helemaal hot en happening. Tarwegras heeft een extreem positieve invloed op onze gezondheid. Het is een bom van vitamine, enzymen en mineralen én het geeft je een natuurlijke energie boost. Proberen dus! En even voor de duidelijkheid… we eten natuurlijk ook gewoon pizza’s, pannenkoeken en patatjes ;)


Tell us your story...