#TFS Hotspot: De Pijp

7.2.14




TFS-Hotspot: De Pijp In the spotlights: Hutspot

Amsterdam is te gek, dat weten we allemaal. Alleen zijn we vaak geneigd om naar de geijkte winkelstraten te gaan, denk bijvoorbeeld aan de Kalverstraat. TFS raadt je aan om het eens anders doen: ga een dagje naar één van de meest gewilde plekken van onze hoofdstad: De Pijp! TFS is dol op deze inspirerende wijk en struint er graag een middag rond. We delen vandaag onze favo hotspots met jullie!
Lunchtip: SLA (Ceintuurbaan 149)
Dol op salades, sappen, soepen en snacks die zó lekker zijn, dat je vergeet dat het ook nog gruwelijk gezond is? Ga dan naar SLA! Dit restaurantje lijkt op de healthy tentjes die je veel in New York ziet en waar je zelf een 'take away' salade kunt samenstellen. Maar SLA heeft een groot voordeel: je kunt hier ook afspreken met vriendinnen, gezellig lunchen en een middag doorbrengen in een geweldige ambiance. Zo lijkt de saladebar op een kas (hoe creatief!) en is er boven een vide met gezellige, knusse zitjes. Aanrader!

Shoptip: Raak (1ste Van der Helststraat 46) Tot de 'fan base' van eigenaar Jos Raak hoort onder andere Wendy van Dijk. Dit zegt volgens TFS voldoende over zijn winkel; boordevol geweldige merken en ook nog eens sfeervol, huiselijk ingericht! Je slaagt hier altijd en als het niet een outfit voor jezelf is, dan ontdek je wel een cadeautje voor iemand anders. Vol enthousiasme presenteert Raak dan ook twee keer per jaar de nieuwste collectie op de catwalk. Het vriendelijke personeel creëert een hotspot waar je graag (en vaak!) naar toe gaat.

Lifestyle-tip: Anna + Nina (Gerard Doustraat 94) ‘A luxury fashion and lifestyle store’, boordevol (vintage-look) spulletjes, waarvan je continue denkt: “Hebben, hebben, hebben!!” De eigenaresses hebben een winkel vol onweerstaanbare accessoire-labels uit de hele wereld. Heb je een eye catcher nodig voor in huis, iets bijzonders? Ga dan naar deze zaak en kijk je ogen uit. Wat een sfeer, wat een creativiteit en wat een items!! Dagelijks inspiratie opdoen? Volg Anna+Nina dan via Instagram.
Hotspot-tip: Albert Cuypmarkt (Albert Cuypstraat)
Nog een aanrader? De al meer dan 100 jaar oude Albert Cuypmarkt! En daar ben je wel even zoet mee, aangezien hier 250 kraampjes te bewonderen zijn. Wauw, dit is op en top Amsterdam! 


In the spotlights: Hutspot (Van Woustraat 4)
Hutspot zetten we vandaag flink in de spotlights, met een overload aan sfeerimpressies! Wat een unieke store is dit. En nee, het is geen afhaalpunt voor winterse kost. Bij Hutspot kunnen creatieve designers hun eigen kleding, tassen, schoenen, sieraden, kunst, meubels en gadgets (en ga zo maar door) etaleren én verkopen! Wat een tof en inspirerend concept! Op deze manier heb je een pand vol unieke producten en onbekende merken.



Hutspot heeft twee verdiepingen. Beneden presenteren designers hun eigen, unieke items. Ook werkt hier een goedlachse barbier. Kijk een paar minuten rustig om je heen en laat je inspireren door de prachtige inrichting. Boven is een grote ruimte, vol vintage stoelen, banken en tafels. In het café kun je een kop koffie drinken, rustig werken aan de lange tafel of de kunst aan de muur bewonderen. De eigenaars van Hutspot proberen deze verdieping zo ‘lively’ mogelijk te houden, door bijvoorbeeld live music in het weekend.





Last but nog least... OV-tip
Zet je auto neer bij de P+R van het Olympisch Stadion. Voor acht euro parkeer je hier je auto én kun je gratis met de tram naar de stad (waar je zo bent!). Ideaal, cheap en relaxt, aldus TFS.

SMILE, it's friday!!



Tell us your story...