TFS City-T(r)ip: Antwerpen

29.1.14Antwerp is always a good idea!

Antwerpen... TFS is gek op deze Bourgondische stad, vol gezellige en sfeervolle straatjes, geweldige winkels en knusse restaurantjes. We delen daarom graag onze drie favo hotspots met jullie. Misschien een leuk idee voor aankomend weekend? 

Get inspired!Shopstop: Brandy Melville
Brandy Melville (Huidevettersstraat 13-15); een winkel die alleen al vanwege de bijzondere inrichting een bezoek waard is. De etalage is overweldigend, het interieur bestaat voornamelijk uit houten materialen en bevat gekke accessoires (typmachines, oude koffers). Dit zorgt voor een vintage en relaxte sfeer. Deze Italiaanse shop laat zich inspireren door het Amerikaanse 'hipster' stijltje. In plaats van foto’s van topmodellen aan de muur, kiest Brandy Melville voor jonge fans in Brandy kleren. Vooral het ‘one size fits all-concept’ maakt deze winkel populair! Zo bestaat de kleding voornamelijk uit stretchmaterialen en het assortiment uit items die oversized vallen, waardoor iedereen hier kan slagen!

Foodstop: Brasserie Appelmans Lunchtime? Ga naar Brasserie Appelmans (Papenstraatje 1, zeven dagen per week geopend), dichtbij de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Dit pand bestaat al sinds de 13e eeuw! Start beneden, bij de indrukwekkende bar, met een borrel. Je bent immers in het bourgondische Antwerpen en daar hoort het drinken van een goede wijn of een Belgisch biertje bij. Vervolgens kun je in de brasserie heerlijk lunchen. Voor 20 euro verrast het keukenteam je met een twee-gangenmenu. Voor de ‘kleinere’ eters is er overigens ook voldoende keuze: salades, clubsandwiches, pasta’s, quiches, garnalenkroketjes. Het is hier altijd druk en vol, ondanks dat de zaak erg groot is, dus wees er op tijd bij!

De Meir
Een dag Antwerpen is niet compleet zonder binnen te stappen bij het Amerikaanse Forever 21! Een betaalbare winkel VOL toffe kleding en accessoires. En wat is deze zaak groot! Heerlijk, hier kan je makkelijk een uur doorbrengen. Je vindt Forever 21 op de Meir (42-46): dé belangrijkste (autovrije) winkelstraat van Antwerpen, waar veel grote ketens zijn gevestigd zoals Zara, Urban Outfitters, New Look. Samen met De Keyserlei, de Teniersplaats en de Leysstraat vormt de Meir de verbinding tussen het Centraal Station en het historische centrum van de stad Antwerpen. Ga vooral ook de kleine steegjes in. Daar vindt je immers bijzondere boetiekjes met kleding waar niet ‘iedereen’ in loopt. Op de vogeltjesmarkt (Theaterplein en omgeving) scoor je de trouwens de leukste vintage items voor in huis! TFS-tip: Binnenkort is Forever 21 ook in Amsterdam te bewonderen, tot die tijd kun je gewoon online los gaan! Net zo makkelijk…Tell us your story...