KEEP CALM & start cooking!!

13.1.14











Food&Drinks, we love it! Nieuwe lunchtentjes ontdekken, cocktails drinken met vriendinnetjes of uitgebreid koken en natafelen…allemaal leuk! Thuis gevarieerd koken op ‘gewone’, doordeweekse dagen, dat is een ander verhaal. Iedereen kent vast dat rusteloze gevoel, lopend door de supermarkt, zoekend in de schappen naar het antwoord op de vraag: “Wat eten we vanavond?” Een vriendin vroeg TFS laatst naar afwisselende, gezonde en vooral ook makkelijke recepten, ter inspiratie én omdat het tijd scheelt in de supermarkt. TFS heeft speciaal voor haar (en al die anderen met dit luxe probleem) zeven dagen een dinnerdiary bijgehouden.

Get inspired!




Day 1: Healthy boost salade
(Geïnspireerd door www.chickslovefood.nl)

l Biefstuk l Bosui l Citroen l Sesamzaad l Kikkererwten l Tomaten l Wortel l Spinazie l Avocado l Croutons l Olijfolie l 
Peper l Zout l Olijven/tomatenbrood Vlaamsch Broodhuys l

Biefstuk en groenten (behalve de spinazie en avocado, deze laat je rauw!) apart bakken. Alles door elkaar husselen in een grote schaal en op smaak brengen met peper. Sesamzaad en croutons er over strooien. Het kan niet simpeler… en lekkerder ;) Vergeet niet een goed stuk brood en een rode, volle wijn erbij te serveren.

Day 2: Skinny courgettequiche
(Geïnspireerd door www.chickslovefood.nl)

l Gerookte bacon l 1x Courgette l Geitenkaas l Griekse yoghurt l Ei l Bosui l Hartige taart bladerdeeg l Olijfolie l Peper l

Bladerdeeg in een ingevette (met olie) taartvorm 'boetseren'. Bacon bakken en met de gesneden bosui en geraspte courgette in de vorm strooien. Yoghurt mixen met het ei, op smaak brengen met peper en ook dit mengsel in de vorm gieten. Strooi de geitenkaas er overheen en vouw de ‘overgebleven’ randjes deeg naar binnen. Doe de taart in de oven, totdat het binnenste gedeelte ‘droog’ is. Mmmmm..... lekker met een tomaatjes en een droge, witte wijn.


Day 3: Colourfull couscous

l 2x Kipfilets l Tomaatjes l Paprika l Citroen l Feta l Couscous l 2x Kippenbouillonblokjes l
l Komijn l Peper l


Kip bakken. Gaar? Groenten toevoegen en meebakken. Couscous bereiden met de bouillonblokjes. Op smaak brengen met komijn en peper en besprenkelen met citroensap. Vervolgens alle ingrediënten samenvoegen in een schaal en als 'finishing touch' feta toevoegen. Serveer stukjes citroen erbij! Eetse!


Day 4: Tasty fish

l Kabeljauw l Prei l Wortel l Venkel l Basilicum l Rozemarijn l Mosterd l Gepofte aardappel l l Yoghurt l Limoen l Olijfolie l Peper l Kabeljauw bakken, peper toevoegen naar smaak. Groenten apart bakken, samen met de verse kruiden, totdat ze beetgaar zijn. Sausje (voor de aardappel) maken van yoghurt, mosterd en peper. Aardappel laten poffen in de oven / magnetron. Plakjes limoen bij de vis én aan je glas water serveren. Heb je eters? Maak het bord dan mooi op met een takje rozemarijn.

Day 5: Tortilla time

l Garnalen (gekruid) l Tortilla’s l Mais l Paprika’s l Artisjokken l Spinazie l Avocado l Peper l Garnalen bakken. Gaar? Groenten toevoegen en meebakken. Avocado prakken en op smaak brengen met peper. Tortilla’s warm maken en vullen: eerst een laagje avocado, vervolgens de andere ingrediënten toevoegen. Heb je nog spinazie over van dag 1? Serveer deze dan rauw bij de tortilla's.


Day 6: Stunning soup

l Broccoli l Ui l Knoflook l Kokosmelk l Groentebouillon l Zalm l Philadelphia l Rucola l Komkommer l Zuurdesembrood Vlaamsch Broodhuys l Olijfolie l Peper l


Ui en knoflook bakken. Broccoli toevoegen en roerbakken. Vervolgens alles in de blender doen, kokosmelk en bouillon toevoegen en blenderen totdat het een vloeibaar en egaal geheel is. Een staafmixer werd overigens ook prima! Peper toevoegen naar smaak. Boterhammen besmeren met Philadelphia, zalm, plakjes komkommer en rucola.

TFS-tip: De soep is de volgende dag ook heerlijk als lunchgerecht!



Day 7: Pasta Party

l Parmaham l Pasta l Geitenkaas l Pijnboompitten l Zongedroogde tomaten l Champignons l Paprika l Basilicum l Rucola | Italiaanse kruiden l Peper l


Pasta koken. Groenten en parmaham bakken (pijnboompitten even apart aanbakken). Kruiden toevoegen naar smaak. Alles samenvoegen en op het bord afmaken met een handje rucola (als je dit nog over hebt van dag 6) en stukjes geitenkaas. Bon appetit!




Tell us your story...